De norske ungdomspartiene har besøkt de saharawiske flyktningleirene i Algerie.
Delegasjonen var i leirene i hele forrige uke for å lære om den politiske og humanitære situasjonen. De norske ungdomspartiene har felles politikk knyttet til Vest-Sahara-spørsmålet og saharawienes rett til selvbestemmelse.
Fotoet viser (fra venstre): Andreas Sjalg Unneland (leder, Sosialistisk Ungdom), Agnete Masternes Hanssen (sentralstyremedlem, AUF), Nora Jungeilges Heyerdahl (internasjonal kontakt, Grønn Ungdom), Fredrik Christensen (sentralstyremedlem, FpU), Tobias Lund (leder, Rød Ungdom) , Edel-Marie Haukland (leder, KrFU), Dorthea Elverum (nestleder, Senterungdommen), Daniel Skjevik-Aasberg (nestleder, Unge Høyre).
Det er tverrpolitisk enighet om Vest-Sahara-konflikten i Norge og politikere fra alle partier er med Stortingets vennegruppe for Vest-Sahara. Les her er et hefte som ungdomspartiene sammen skrev om konflikten i 2018.
To av Norges største oppdrettsselskaper enda ikke svart på spørsmål om bærekraft og opprinnelse av fiskefôret de bruker.
Siden november 2020 har det vært krigshandlinger mellom Marokko og Vest-Sahara. Det internasjonale samfunnet er stille.
Vest-Sahara regnes som et av de minst demokratisk fri landene i verden. Mens Norge scorer 100/100 i Freedom House sin evaluering av verdens land, får Vest-Sahara kun 4/100.
Vil du lære mer om Vest-Sahara? Vi har laget en guide med godt lesestoff om Afrikas siste koloni.