Ungdomspartiene besøkte flyktningleirene
645947ea4d200_ungdomspolitikere

Representanter fra ledelsen i alle ni norske ungdomspartier har vært på besøk i flyktningleirene i Algerie. 

Publisert 25. februar 2023

Ledelsen av alle de ni norske ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene fra 21. til 24. februar 2023. 

Gruppen møtte humanitære organisasjoner og FN-organisasjonene i leirene, samt saharawisk sivilsamfunn og politisk ledelse. 

Fra venstre: Erik Hagen (leder, Støttekomiteen for Vest-Sahara), Håvard Clementz (internasjonalt ansvarlig, Unge Høyre), Asria Mohamed (Støttekomiteen for Vest-Sahara), Margit Martinsen (nasjonal talsperson, Grønn Ungdom), Fawzi Warsame (sentralstyremedlem, AUF), Synnøve Kronen Snyen (leder, Sosialistisk Ungdom), Ane Breivik (leder, Unge Venstre), Jorid Torgnes Kristensen (sentralstyremedlem, Rød Ungdom), Hadle Rasmus Bjuland (leder, KrFU), Claudia Rebecka Brännström (nestleder, FpU), Torstein Buskaker (internasjonalt ansvarlig, Senterungdommen). 

Nyheter

FN-organ ber om umiddelbar løslatelse av saharawiske fanger

Marokko må umiddelbar løslate en gruppe saharawiske menneskeretighetsforkjempere fra fengsel, krever FNs arbeidsgruppe for vilkårlig fengsling. 

27. november 2023

Norsk lakseeventyr på afrikaneres bekostning?

Det er en reell risiko for at oppdrettslaksen som vi kjøper i butikken i Norge bidrar til å undergrave matsikkerheten på det afrikanske kontinentet. Støttekomiteen med ny rapport - om norske matbutikkers forventninger til oppdrettsnæringen

27. oktober 2023

Støttekomiteen for Vest-Sahara fyller 30 år

Les historien om hvordan foreningen utviklet seg fra et møte på et gutterom i Gamlebyen i Oslo til det den er i dag - en organisasjon med tverrpolitisk støtte i Norge og med betydelige internasjonale gjennomslag. 

16. oktober 2023

Bergenskontrollert skip fraktet konfliktmøller

Et norsk-kontrollert skip losser nå av kinesiske vindmøller på Kanariøyene. Grieg Maritime sier at rutinene deres ikke fanget opp at møllene skulle installeres i okkuperte Vest-Sahara og at de nå gjennomgår rutinene.

13. oktober 2023