Bestill Vest-Sahara-foredrag!
6156c48011dd2_DSCN5088

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

Publisert 01. oktober 2021

Foredragene kan komme i alle lengder, fra en tjue minutts introduksjon til et fem-timers opplegg på en folkehøyskole. Opplegget fungerer godt for videregående skoler, partier, LO-forbund, foreninger m.m. 

Vi kan tilpasse oss online-plattformer, men stiller helst fysisk. 

Temaene kan vinkles rundt menneskerettigheter, FN og behovet for FN-reform, bedriftenes samfunnsansvar, investeringsetikk, EU, norsk utenrikspoltikk, politisk påvirkning, nasjonal og global fosforkrise, avkolonisering. Alt med konflikten i Vest-Sahara som case. 

I skoleverket er foredragene særlig relevant for fagene politikk og menneskerettigheter, samfunnsfag, historie. Vi har også blitt brukt i engelsk-, arabisk- og spanskundervisning. Skoleforedrag egner seg godt i 40-80 minutters lengde. Vi har siste to årene vært innom rundt halvparten av folkehøyskolene i Norge. 

Når verden åpner igjen etter korona-krisen kommer vi gjerne innom for både lengre og kortere foredrag. Reiser til skoler i Norge trenger ikke koste skolen noe, da vi dekkes under en støtteordning fra Norad. 

Foredrag kan holdes av: 

Erik Hagen, daglig leder. Hagen har arbeidet med Vest-Sahara-temaet i rundt 20 år. Han har bakgrunn som geograf og har jobbet i flere år som gravejournalist. 
Asria Mohamed, født og oppvokst i flyktningleirene i Algerie. Hun er utdannet journalist og med master i nordiske medier fra Universitetet i Oslo. Se Asria på NRK Urix og NRK-radioprogrammet Drivkraft - eller følg hennes podkast

Ta kontakt med oss på info@vest-sahara.no!

Nyheter

Saharawiske politiske fanger sultestreiker

Siden 1. april har to saharawiske politiske fanger sultestreiket i protest mot forferdelige fengselsforhold.

20. april 2022

Norsk skip fraktet fosfat fra okkuperte Vest-Sahara

“En beklagelig situasjon”, sier rederisjefen i Belships, som etterlyser et forbud fra norske myndigheter.

11. mars 2022

Oljefondet hamstrer i okkuperte Vest-Sahara

Oljefondet har nå plassert 162 milliarder kroner i selskaper som investerer i okkuperte Vest-Sahara. Det er fire ganger så mye som det totale norske bistandsbudsjettet.

03. mars 2022