Bestill Vest-Sahara-foredrag!
6156c48011dd2_DSCN5088

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

Publisert 01. oktober 2021

Foredragene kan komme i alle lengder, fra en tjue minutts introduksjon til et fem-timers opplegg på en folkehøyskole. Opplegget fungerer godt for videregående skoler, partier, LO-forbund, foreninger m.m. 

Vi kan tilpasse oss online-plattformer, men stiller helst fysisk. 

Temaene kan vinkles rundt menneskerettigheter, FN og behovet for FN-reform, bedriftenes samfunnsansvar, investeringsetikk, EU, norsk utenrikspoltikk, politisk påvirkning, nasjonal og global fosforkrise, avkolonisering. Alt med konflikten i Vest-Sahara som case. 

I skoleverket er foredragene særlig relevant for fagene politikk og menneskerettigheter, samfunnsfag, historie. Vi har også blitt brukt i engelsk-, arabisk- og spanskundervisning. Skoleforedrag egner seg godt i 40-80 minutters lengde. Vi har siste to årene vært innom rundt halvparten av folkehøyskolene i Norge. 

Når verden åpner igjen etter korona-krisen kommer vi gjerne innom for både lengre og kortere foredrag. Reiser til skoler i Norge trenger ikke koste skolen noe, da vi dekkes under en støtteordning fra Norad. 

Foredrag kan holdes av: 

Erik Hagen, daglig leder. Hagen har arbeidet med Vest-Sahara-temaet i rundt 20 år. Han har bakgrunn som geograf og har jobbet i flere år som gravejournalist. 
Asria Mohamed, født og oppvokst i flyktningleirene i Algerie. Hun er utdannet journalist og med master i nordiske medier fra Universitetet i Oslo. Se Asria på NRK Urix og NRK-radioprogrammet Drivkraft - eller følg hennes podkast

Ta kontakt med oss på info@vest-sahara.no!

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024