Bestill Vest-Sahara-foredrag!
6156c48011dd2_DSCN5088

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

Publisert 01. oktober 2021

Foredragene kan komme i alle lengder, fra en tjue minutts introduksjon til et fem-timers opplegg på en folkehøyskole. Opplegget fungerer godt for videregående skoler, partier, LO-forbund, foreninger m.m. 

Vi kan tilpasse oss online-plattformer, men stiller helst fysisk. 

Temaene kan vinkles rundt menneskerettigheter, FN og behovet for FN-reform, bedriftenes samfunnsansvar, investeringsetikk, EU, norsk utenrikspoltikk, politisk påvirkning, nasjonal og global fosforkrise, avkolonisering. Alt med konflikten i Vest-Sahara som case. 

I skoleverket er foredragene særlig relevant for fagene politikk og menneskerettigheter, samfunnsfag, historie. Vi har også blitt brukt i engelsk-, arabisk- og spanskundervisning. Skoleforedrag egner seg godt i 40-80 minutters lengde. Vi har siste to årene vært innom rundt halvparten av folkehøyskolene i Norge. 

Når verden åpner igjen etter korona-krisen kommer vi gjerne innom for både lengre og kortere foredrag. Reiser til skoler i Norge trenger ikke koste skolen noe, da vi dekkes under en støtteordning fra Norad. 

Foredrag kan holdes av: 

Erik Hagen, daglig leder. Hagen har arbeidet med Vest-Sahara-temaet i rundt 20 år. Han har bakgrunn som geograf og har jobbet i flere år som gravejournalist. 
Asria Mohamed, født og oppvokst i flyktningleirene i Algerie. Hun er utdannet journalist og med master i nordiske medier fra Universitetet i Oslo. Se Asria på NRK Urix og NRK-radioprogrammet Drivkraft - eller følg hennes podkast

Ta kontakt med oss på info@vest-sahara.no!

Nyheter

FN-organ ber om umiddelbar løslatelse av saharawiske fanger

Marokko må umiddelbar løslate en gruppe saharawiske menneskeretighetsforkjempere fra fengsel, krever FNs arbeidsgruppe for vilkårlig fengsling. 

27. november 2023

Norsk lakseeventyr på afrikaneres bekostning?

Det er en reell risiko for at oppdrettslaksen som vi kjøper i butikken i Norge bidrar til å undergrave matsikkerheten på det afrikanske kontinentet. Støttekomiteen med ny rapport - om norske matbutikkers forventninger til oppdrettsnæringen

27. oktober 2023

Støttekomiteen for Vest-Sahara fyller 30 år

Les historien om hvordan foreningen utviklet seg fra et møte på et gutterom i Gamlebyen i Oslo til det den er i dag - en organisasjon med tverrpolitisk støtte i Norge og med betydelige internasjonale gjennomslag. 

16. oktober 2023

Bergenskontrollert skip fraktet konfliktmøller

Et norsk-kontrollert skip losser nå av kinesiske vindmøller på Kanariøyene. Grieg Maritime sier at rutinene deres ikke fanget opp at møllene skulle installeres i okkuperte Vest-Sahara og at de nå gjennomgår rutinene.

13. oktober 2023