Bestill Vest-Sahara-foredrag!
6156c48011dd2_DSCN5088

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

Publisert 01. oktober 2021

Foredragene kan komme i alle lengder, fra en tjue minutts introduksjon til et fem-timers opplegg på en folkehøyskole. Opplegget fungerer godt for videregående skoler, partier, LO-forbund, foreninger m.m. 

Vi kan tilpasse oss online-plattformer, men stiller helst fysisk. 

Temaene kan vinkles rundt menneskerettigheter, FN og behovet for FN-reform, bedriftenes samfunnsansvar, investeringsetikk, EU, norsk utenrikspoltikk, politisk påvirkning, nasjonal og global fosforkrise, avkolonisering. Alt med konflikten i Vest-Sahara som case. 

I skoleverket er foredragene særlig relevant for fagene politikk og menneskerettigheter, samfunnsfag, historie. Vi har også blitt brukt i engelsk-, arabisk- og spanskundervisning. Skoleforedrag egner seg godt i 40-80 minutters lengde. Vi har siste to årene vært innom rundt halvparten av folkehøyskolene i Norge. 

Når verden åpner igjen etter korona-krisen kommer vi gjerne innom for både lengre og kortere foredrag. Reiser til skoler i Norge trenger ikke koste skolen noe, da vi dekkes under en støtteordning fra Norad. 

Foredrag kan holdes av: 

Erik Hagen, daglig leder. Hagen har arbeidet med Vest-Sahara-temaet i rundt 20 år. Han har bakgrunn som geograf og har jobbet i flere år som gravejournalist. 
Asria Mohamed, født og oppvokst i flyktningleirene i Algerie. Hun er utdannet journalist og med master i nordiske medier fra Universitetet i Oslo. Se Asria på NRK Urix her - eller følg hennes podkast

Ta kontakt med oss på info@vest-sahara.no!

Nyheter

Kvinnen som irettesatte en dommer

Vi har pratet med menneskerettighetsforkjemperen Mahfouda som nylig ble straffet med seks måneder i et marokkansk fengsel for å ha irettesatt en dommer.  

02. november 2021

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021