Støttekomiteen trenger frivillige

Støttekomiteen søker etter flere frivillige til vår organisasjon. De vi søker må være i stand til å hjelpe til med diverse forefallende og mer langsiktig arbeid. Har du lyst til å bistå, kontakt oss på info@vest-sahara.no.

Publisert 01. desember 2018

Sette opp en film der du bor?  
Vi har et fint bibliotek over filmer man kan vise. Noe å vise på skole/kulturhus/kino e.l.? Vi sender deg gjerne filmene.  

Bli med i lokallag?  
Vi har i dag nettverk av aktive i Trondheim, Agder og Bergen. Ta kontakt om du vil være med der eller sette opp et nytt.  

Oversettelser
Støttekomiteen trenger frivillige til å oversette tekster fra norsk til engelsk/fransk/spansk og fra norsk/fransk/spansk/arabisk til engelsk. Er du god i språk?

Journalist-spirer
Vi trenger frivillige som kan skrive stoff for hjemmesidene våre. Det finnes et utall ulike typer artikler man kan lage, basert på oversettelse av utenlandsk nyhetsstoff eller på aktiviteter og hendelser i Norge. Journalistene vil jobbe i tett samarbeid med organisasjonens styre.  

Sosiale medier
Vi trenger flere aktive på Twitter og andre sosiale medier. Ta kontakt om du vil hjelpe.  

Data-arbeid
Støttekomiteen trenger til stadighet hjelp til å få gjort svært enkle data-oppgaver. F.eks. å redigere sammen enkle word-dokumenter på bakgrunn av stoff vi har liggende, bistand til å redigere fotografier, konvertering av dokumenter til pdf-format, utarbeiding av små annonser osv. Kanskje du er god på lay-out? Slike data-oppgaver er vanligvis veldig lette, men kan være ganske tidkrevende for oss sentralt. 

Delta i kontakten med selskapene!
SKVS trenger hjelp til å spore opp kontaktpersoner i norske og utenlandske selskaper/fondsforvaltere, skrive brev og be om møter.  

Lage flyktningleir!
Vi har en ekte miniversjon av et flyktningtelt å låne bort. Noe å sette opp i ditt nærmiljø? Det krever betydelig logistikk å transportere, kan bare brukes på sommeren, utendørs og i godt vær. Må planlegges lang tid i forveien, og vi bør helst selv være med.  

Hjelpe med å verve medlemmer?
For at Støttekomiteen skal kunne gjøre en god jobb, er vi avhengig av medlemmene våre. Jo flere medlemmer desto større konkrete resultater får vi. Man blir medlem her

Er du egentlig medlem?
Vi har veldig mange venner i Norge som tror de er medlem. Sjekk gjerne opp om du har medlemskapet ditt i orden. Ta kontakt med oss om du er usikker.  

Nyheter

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022

Saharawiske politiske fanger sultestreiker

Siden 1. april har to saharawiske politiske fanger sultestreiket i protest mot forferdelige fengselsforhold.

20. april 2022