Student opp for retten 24. juli
Article image
Den saharawiske studenten Khalihinna Abou Lhassan skal for retten i Marrakech 24. juli. Khalihinna, som har deltatt i en demonstrasjon, har vært i varetekt siden 13. april.
Publisert 06. juli 2008


Studenten Khalihinna Abu Lhassan ble arrestert 13. april etter å ha deltatt i en demonstrasjon. Det er foreløpig uklart for Støttekomiteen for Vest-Sahara hva slag anklager som er rettet mot ham.

De saharawiske studentene demonstrerte i april for å få ham løslatt. Fotografiet nede til høyre viser en av informasjons-plakatene som var har vært hengt opp rundt på universitetet i Marrakech.

Khalihinna skulle egentlig for retten 3. juli. Domstolen i Marrakech besluttet imidlertid å utsette saken til 24. juli, etter forespørsel fra Lhassans advokat.

khalihinna_abualhassan_150.jpgkhalihina_350.jpg


Nyheter

Ledig stilling!

Vil du jobbe med oss? Vi søker en informasjonsmedarbeider på 20-40%  

08. februar 2023

Marokko klaget inn for behandlingen av fengslede saharawiske studenter

Marokkanske myndigheters tortur og fengsling av 10 saharawiske studenter må etterforskes og fordømmes. Dette er kravet i en norskforfattet klage som i dag ble sendt inn til FNs spesialrapportører. 

14. desember 2022

Menneskerettigheter: Marokko opp til eksamen i FN

Norge er bekymret for menneskerettighetssituasjonen i Vest-Sahara, melder utenriksminister Huitfeldt. I morgen skal Marokko opp til eksamen i FNs Menneskerettighetsråd. 

07. november 2022

10 grunner til å delta på den mest autentiske filmfestivalen som finnes

Det finnes en filmfestival som er ulik alle de andre. Les Asria Talebs møte med et festivalpublikum i de saharawiske flyktningleirene i Algerie – og båndene hun skapte med en fremmed tilskuer.

23. oktober 2022