Student opp for retten 24. juli
Article image
Den saharawiske studenten Khalihinna Abou Lhassan skal for retten i Marrakech 24. juli. Khalihinna, som har deltatt i en demonstrasjon, har vært i varetekt siden 13. april.
Publisert 06. juli 2008


Studenten Khalihinna Abu Lhassan ble arrestert 13. april etter å ha deltatt i en demonstrasjon. Det er foreløpig uklart for Støttekomiteen for Vest-Sahara hva slag anklager som er rettet mot ham.

De saharawiske studentene demonstrerte i april for å få ham løslatt. Fotografiet nede til høyre viser en av informasjons-plakatene som var har vært hengt opp rundt på universitetet i Marrakech.

Khalihinna skulle egentlig for retten 3. juli. Domstolen i Marrakech besluttet imidlertid å utsette saken til 24. juli, etter forespørsel fra Lhassans advokat.

khalihinna_abualhassan_150.jpgkhalihina_350.jpg


Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021