Student opp for retten 24. juli
Article image
Den saharawiske studenten Khalihinna Abou Lhassan skal for retten i Marrakech 24. juli. Khalihinna, som har deltatt i en demonstrasjon, har vært i varetekt siden 13. april.
Publisert 06. juli 2008


Studenten Khalihinna Abu Lhassan ble arrestert 13. april etter å ha deltatt i en demonstrasjon. Det er foreløpig uklart for Støttekomiteen for Vest-Sahara hva slag anklager som er rettet mot ham.

De saharawiske studentene demonstrerte i april for å få ham løslatt. Fotografiet nede til høyre viser en av informasjons-plakatene som var har vært hengt opp rundt på universitetet i Marrakech.

Khalihinna skulle egentlig for retten 3. juli. Domstolen i Marrakech besluttet imidlertid å utsette saken til 24. juli, etter forespørsel fra Lhassans advokat.

khalihinna_abualhassan_150.jpgkhalihina_350.jpg


Nyheter

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022

Saharawiske politiske fanger sultestreiker

Siden 1. april har to saharawiske politiske fanger sultestreiket i protest mot forferdelige fengselsforhold.

20. april 2022