Dette landmineprogrammet er norsk-støttet

Utenriksdepartementet har siden i fjor støttet dette viktige mineryddingsprogrammet i Vest-Sahara. Se video.

Publisert 23. juni 2008


Afrikas siste koloni, Vest-Sahara, er delt i to av et av verdens største minefelt. Etter at Marokko okkuperte Vest-Sahara, plasserte de millioner av amerikanske og europeiske landminer ut mot frontlinjen øst i landet.

Fremdeles ligger minene fra krigens dager igjen, særlig utover området som kontrolleres av Polisario i øst.

Norge har fra 2007 støttet den britiske organisasjonen Landmine Action i å rydde vekk minene og de udetonerte klasebombene i landet. Støtten kom ifølge Utenriksminister Jonas Gahr Støre som en direkte oppfølging av en norsk UD-delegasjon til flyktningleirene i Algerie i fjor, og er på rundt 3 millioner kroner i året.
 

Nyheter

Ledig stilling!

Vil du jobbe med oss? Vi søker en informasjonsmedarbeider på 20-40%  

08. februar 2023

Marokko klaget inn for behandlingen av fengslede saharawiske studenter

Marokkanske myndigheters tortur og fengsling av 10 saharawiske studenter må etterforskes og fordømmes. Dette er kravet i en norskforfattet klage som i dag ble sendt inn til FNs spesialrapportører. 

14. desember 2022

Menneskerettigheter: Marokko opp til eksamen i FN

Norge er bekymret for menneskerettighetssituasjonen i Vest-Sahara, melder utenriksminister Huitfeldt. I morgen skal Marokko opp til eksamen i FNs Menneskerettighetsråd. 

07. november 2022

10 grunner til å delta på den mest autentiske filmfestivalen som finnes

Det finnes en filmfestival som er ulik alle de andre. Les Asria Talebs møte med et festivalpublikum i de saharawiske flyktningleirene i Algerie – og båndene hun skapte med en fremmed tilskuer.

23. oktober 2022