Finner ikke ordene

I forrige uke ble sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein. Nå har han taleproblemer.
Publisert 28. april 2008


I forrige uke ble sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein. Nå har han taleproblemer.
Klokka halv seks på ettermiddagen, onsdag 23. april, ble den 26 år gamle saharawiske sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein.

Etter det Støttekomiteen for Vest-Sahara forstår, skal angrepet skal ha ført til en form for indre blødning i hodet. Hans medstudenter har forklart til Støttekomiteen at han nå sliter med å ordlegge seg. Han har både problemer med både å finne og å uttale ord. Etter angrepet lå Yarba to dager på sykehus.

baihada_loujaj_150.jpgYarba deltok i de saharawiske protest-demonstrasjone ved Universitetet i Marrakech. Studentene har blant annet krevd løslatelsen av en saharawi-student med navn Khalihina AbuAlhassan, som ble pågrepet 13. april.

De siste ukene har saharawiene på Universitetet i Marrakech vært under jevnlige angrep fra marokkanske gjenger, og saharawiene krever at angrepene må ta slutt.

Pågrepet
Saharawiske studenter fra andre byer har i april kommet til Marrakech for å vise solidaritet og delta i markeringene. En av dem var 26 år gamle Baihada Loujaj (t.h.).

Fredag 25. april om kvelden, ble Loujaj pågrepet av politiet idet toget hans rullet inn på Marrakech togstasjon. Fram til søndag kveld hadde han fortsatt ikke gitt lyd fra seg, og hans medstudenter sier det er uklart hvor han nå er.

Loujaj kom til Marrakech direkte fra Universitetet i Statt, ikke langt fra Casablanca, der han forbereder sin mastergrad i jus.
haddy_yarba_510.jpg
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021