Finner ikke ordene

I forrige uke ble sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein. Nå har han taleproblemer.
Publisert 28. april 2008


I forrige uke ble sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein. Nå har han taleproblemer.
Klokka halv seks på ettermiddagen, onsdag 23. april, ble den 26 år gamle saharawiske sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein.

Etter det Støttekomiteen for Vest-Sahara forstår, skal angrepet skal ha ført til en form for indre blødning i hodet. Hans medstudenter har forklart til Støttekomiteen at han nå sliter med å ordlegge seg. Han har både problemer med både å finne og å uttale ord. Etter angrepet lå Yarba to dager på sykehus.

baihada_loujaj_150.jpgYarba deltok i de saharawiske protest-demonstrasjone ved Universitetet i Marrakech. Studentene har blant annet krevd løslatelsen av en saharawi-student med navn Khalihina AbuAlhassan, som ble pågrepet 13. april.

De siste ukene har saharawiene på Universitetet i Marrakech vært under jevnlige angrep fra marokkanske gjenger, og saharawiene krever at angrepene må ta slutt.

Pågrepet
Saharawiske studenter fra andre byer har i april kommet til Marrakech for å vise solidaritet og delta i markeringene. En av dem var 26 år gamle Baihada Loujaj (t.h.).

Fredag 25. april om kvelden, ble Loujaj pågrepet av politiet idet toget hans rullet inn på Marrakech togstasjon. Fram til søndag kveld hadde han fortsatt ikke gitt lyd fra seg, og hans medstudenter sier det er uklart hvor han nå er.

Loujaj kom til Marrakech direkte fra Universitetet i Statt, ikke langt fra Casablanca, der han forbereder sin mastergrad i jus.
haddy_yarba_510.jpg
Nyheter

Ledig stilling!

Vil du jobbe med oss? Vi søker en informasjonsmedarbeider på 20-40%  

08. februar 2023

Marokko klaget inn for behandlingen av fengslede saharawiske studenter

Marokkanske myndigheters tortur og fengsling av 10 saharawiske studenter må etterforskes og fordømmes. Dette er kravet i en norskforfattet klage som i dag ble sendt inn til FNs spesialrapportører. 

14. desember 2022

Menneskerettigheter: Marokko opp til eksamen i FN

Norge er bekymret for menneskerettighetssituasjonen i Vest-Sahara, melder utenriksminister Huitfeldt. I morgen skal Marokko opp til eksamen i FNs Menneskerettighetsråd. 

07. november 2022

10 grunner til å delta på den mest autentiske filmfestivalen som finnes

Det finnes en filmfestival som er ulik alle de andre. Les Asria Talebs møte med et festivalpublikum i de saharawiske flyktningleirene i Algerie – og båndene hun skapte med en fremmed tilskuer.

23. oktober 2022