Finner ikke ordene

I forrige uke ble sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein. Nå har han taleproblemer.
Publisert 28. april 2008


I forrige uke ble sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein. Nå har han taleproblemer.
Klokka halv seks på ettermiddagen, onsdag 23. april, ble den 26 år gamle saharawiske sosiologi-studenten Haddi Yarba slått i hodet med en stein.

Etter det Støttekomiteen for Vest-Sahara forstår, skal angrepet skal ha ført til en form for indre blødning i hodet. Hans medstudenter har forklart til Støttekomiteen at han nå sliter med å ordlegge seg. Han har både problemer med både å finne og å uttale ord. Etter angrepet lå Yarba to dager på sykehus.

baihada_loujaj_150.jpgYarba deltok i de saharawiske protest-demonstrasjone ved Universitetet i Marrakech. Studentene har blant annet krevd løslatelsen av en saharawi-student med navn Khalihina AbuAlhassan, som ble pågrepet 13. april.

De siste ukene har saharawiene på Universitetet i Marrakech vært under jevnlige angrep fra marokkanske gjenger, og saharawiene krever at angrepene må ta slutt.

Pågrepet
Saharawiske studenter fra andre byer har i april kommet til Marrakech for å vise solidaritet og delta i markeringene. En av dem var 26 år gamle Baihada Loujaj (t.h.).

Fredag 25. april om kvelden, ble Loujaj pågrepet av politiet idet toget hans rullet inn på Marrakech togstasjon. Fram til søndag kveld hadde han fortsatt ikke gitt lyd fra seg, og hans medstudenter sier det er uklart hvor han nå er.

Loujaj kom til Marrakech direkte fra Universitetet i Statt, ikke langt fra Casablanca, der han forbereder sin mastergrad i jus.
haddy_yarba_510.jpg
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022