Universitetet i Marrakech forvandles til en festning
Article image

Sjekk bildene av de nye veggene rundt universitetsområdet. Studentene frykter de ikke lenger kan arrangere demonstrasjoner.

Publisert 06. november 2007

“Barrikadene rundt universitetet er kraftigere enn noen gang,” sier en student til Støttekomiteen for Vest-Sahara.

Studentene oppdaget de nye forsterkningene ved innregistreringen på universitetet i oktober. Bildet over ble tatt for en uke siden.

"Veggene som omkranser universitetet er blitt forlenget, og oversiden av veggene er dekket av knuste glassplinter og jernstenger, for å forhindre at studentene kan slippe ut."

Last ned høytoppløselig foto. 

Ved tidligere politiangrep har studentene greid å unnslippe politiet ved å hoppe over gjerdet. Dette er nå blitt umulig eller svært vanskelig.

I tillegg har en av portene blitt erstattet av en vegg,. Det betyr at det nå bare er en eneste port for å komme inn og ut av fakultetet, og porten er overvåket av politiet. Studentene er bekymret for hvordan det skal la seg gjøre å organisere demonstrasjoner etter dette,” sier den saharawiske studenten.

I mai måned ble flere dusin saharawiske studenter slått og anholdt av politiet i Marrakech. Det var under et slikt angrep at en kvinnelig saharawisk student fikk sitt øye ødelagt av en politikølle.
 

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024