Norsk UD har besøkt flyktningleirene i Algerie
Article image
For første gang noensinne har representanter fra norske myndigheter besøkt de vestsahariske flyktningleirene i Algerie. Besøket fant sted i februar i år. Delegasjonen bestod av to ambassadører, fire UD-representanter fra Oslo og tre ansatte i Flyktninghjelpen og Kirkens Nødhjelp. Les UDs rapport her.
Publisert 27. mars 2007


En delegasjon fra Utenriksdepartementet besøkte i februar de vestsahariske flyktning­leirene ved Tindouf, sørvest i Algerie. Formålet med reisen var i første rekke "fact-finding": få bedre kunnskap om de humanitære og menneske­rettslige forhold i flyktningleirene etter at det var kommet opplysninger fra ulikt hold om en vanskelig ernæringssituasjon og om krenkelse av menneskerettigheter. I tillegg til det humanitære, så ønsket delegasjonen å undersøke om det er muligheter for et eventuelt styrket norsk engasjement i Vest-Sahara-konflikten.

I følge med delegasjonen fra UD reiste også representanter fra Flyktninghjelpen og Kirkens Nødhjelp. Besøket ble lagt opp i regi av Polisario.

Last ned rapporten her:
http://www.regjeringen.no/upload/UD/Vedlegg/Humanitært%20arbeid/070306%20DelegasjonTindoufRapport.pdf

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024