Lurer nordmenn til Vest-Sahara
Article image

Enda en gang skal marokkanske turistmyndigheter forsøke å lokke norske turister til okkuperte Vest-Sahara. I dag sendte Støttekomiteen for Vest-Sahara en appell til arrangørene av Reiseliv 2007, som avholdes på Lillestrøm 11.-14. januar. Støttekomiteen krever den årlige propagandafesten stanset.

Publisert 05. februar 2007

Flere år på rad har marokkanske myndigheter løyet overfor besøkende på den årlige reiselivsmessen i Lillestrøm.

Der deltar Moroccan National Tourist Office, som har kontor i Stockholm. På messen distribuerer turistbyråets ansatte materiell (se over) som reklamerer for at Vest-Sahara er en del av Marokko. I tillegg påstår myndighetene overfor de reiselystne nordmennene at FN har gitt Vest-Sahara til Marokko, og at konflikten er løst. 

Samme løgnaktige markedsføring gjøres på byråets hjemmesider www.visitmorocco.org.

Støttekomiteen krever nå at Stiftelsen Norges Varemesse ikke skal la sine lokaler benyttes til markedsføring av det okkuperte området. 

“Dersom Moroccan National Tourist Office ikke kan garantere for at de kun vil reklamere for Marokko, slik landet er internasjonalt anerkjent, ber Støttekomiteen om at kunden i år og de kommende år ikke gis tillatelse til å ta del på messen”, skriver Støttekomiteen i et brev som ble sendt arrangørene denne uken. 

Se dekning av saken i reisemagasinet Vagabond 10.01.2007.

Nyheter

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024

Oljefondet svartelister israelsk selskap i okkuperte Vest-Sahara

Oljefondet offentliggjorde i går at de har kastet ut israelske Delek Group fra sine porteføljer på grunn av oljeleting i okkuperte Vest-Sahara.

19. desember 2023