AUF i Vest-Sahara
Article image
Ungdomsorganisasjonen sendte i desember 2006 en delegasjon til de vestsahariske flyktningleirene i Algerie.
Publisert 20. desember 2006


Fra hjemmesidene til AUF:

6. desember reiste en delegasjon fra AUF til Vest-Sahara. Vest-Sahara er en av verdens mange "glemte konflikter" og omtales som Afrikas siste koloni. Delegasjonen er i landet for å avholde kurs i en flykningeleir.

- Kurset gikk bra og alle er fornøyde, rapporterer sentralstyremedlem Åsmund Aukrust fra Vest-Sahara, og forteller at delegasjonen bor i en flyktningeleir i ørkenen i det okkuperte landet.

Vest-Sahara var tidligere en spansk koloni, men proklamerte selvstendighet i 1975 under navnet Den Demokratiske Arabiske Sahara-republikk. Selvstendigheten varte ikke lenge, kort tid etter okkuperte Marokko landet, ved å plassere marokkanske settlere over hele Vest-Sahara. Saharawiene (Vest-Saharas befolkning) lever nå i eksil i flyktningleire i Algerie. Delegasjonen fra AUF skal bo i flyktningleiren Smara.

Polisario (Den nasjonale frihetsbevegelsen i Vest-Sahara) ble grunnlagt i 1973, kjemper for et selvstendig Vest-Sahara. AUF skal i samarbeid med IUSY (International Union of Socialist Youth) drive kurs for ledelsen i UJSARIO, som er AUFs søsterorganisasjon og ungdomsorganisasjonen til Polisaria.

- Alt vel med alle, sier internasjonal rådgiver i AUF, Silje Rygland, og forteller at turen er veldig spennende, men at situasjonen i landet er frustrerende.

AUFs delegasjon består av sentralstyremedlemmene Åsmund Aukrust, Paal Mangerud og internasjonal rådgiver Silje Rygland.

http://sentralt.auf.no/content/view/1195/2/

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024