Støttekomiteen på høring i USA-kongressen
Article image

Støttekomiteen var sammen med tidligere FN-spesialrepresentant til Vest-Sahara, Human Rights Watch og Kerry Kennedy på høring i den amerikanske kongressen i går.

Publisert 24. mars 2016

Høringen ble organisert av Tom Lantos Human Rights Commission, 23. mars.

De fire som snakket for høringen var Kerry Kennedy, President i Robert F. Kennedy Center for Justice & Human Rights, Eric Goldstein, underdirektør i Human Rights Watch, Erik Hagen, styremedlem i Western Sahara Resource Watch og Francesco Bastagli, FNs generalsekretærs tidligere spesialrepresentant for Vest-Sahara. 

Se hele høringen nedenfor.

Den skriftlige innedningen levert inn fra Støttekomiteen/Western Sahara Resource Watch og de andre er å finne på nettsidene til Tom Lantos Human Rights Commission
 

Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022