Støttekomiteen fikk fredspris
Article image
Støttekomiteen for Vest-Sahara mottok fredsprisen for 2015 på fredsfestivalen på Bømlo Folkehøgskule.
Publisert 22. april 2015


Les fredspriskomiteens begrunnelse:

"Bømlo Folkehøgskule arrangerer hvert år en fredsfestival som går over to dager. På denne festivalen ligger fokuset på fred og fredsskapende arbeid. Hovedmålet med fredsfestivalen er å formidle kunnskap om samfunnsproblemer som står i fokus i dagens samfunn. Vi vil legge vekt på aktiv deltagelse, kunnskapsformidling og holdningsskapende arbeid. Dette er en festival som lokalbefolkningen i Bømlo støtter opp om, og den blir arrangert på skolens eiendom. Hvert år inviterer vi et bredt spekter av organisasjoner og fagfolk som holder foredrag som bidrar til aktuelle debatter og læring gjennom lek for barn. Hvert år har festivalen et tema som det legges ekstra vekt på. Temaet for 2015 er «Mennesker på flukt».

Vi som jobber med fredsfestivalen på Bømlo Folkehøgskule våren 2015 har bestemt oss for å gi dere årets fredspris. Vi ønsker at dere skal motta prisen på bakgrunn av deres arbeid med mennesker på flukt. Blant annet for at dere arbeider med å legge press på Marokko som stadig begår overgrep på den saharawiske sivilbefolkningen. Vi beundrer også deres arbeid i flyktningleirene i Algerie. Vi ønsker at dere skal lykkes i deres mål om at den saharawiske befolkningen skal ha sin rett til selvbestemmelse, og delta i folkeavstemninger. Vi har også lyst til å gi dere denne oppmerksomheten for at flere skal bli klar over det flotte arbeidet dere gjør."

Oppdatering: les om fredsprisen i Bømlonytt 25. april 2015.

asria_tent_509.jpg

Med ordfører i Bømlo, Odd-Harald Hovland.
asria_oddharaldhovland_509.jpg

bomlonytt_18.04.2015_350.jpg
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022