Rederiet Ugland sier nei til alle framtidige Vest-Sahara-anløp
Article image
Et fartøy fra Ugland frakter nå fosfat fra okkuperte Vest-Sahara. Til DN i dag garanterer rederiet at det aldri kommer til å skje igjen.
Publisert 14. april 2015


Dagens Næringsliv avslører i dag at det norskflaggete fartøyet Rosita ligger til havn i okkuperte Vest-Sahara. Fotoet ovenfor viser det norske fartøyet like utenfor kysten.

Rederiet kaller anløpet en "beklagelig glipp" og lover at det aldri skal skje igjen. De sier skipet for øyeblikket er leid ut til et annet selskap. rosita_14.04.2015_350.jpg

"Skipet var ledig i Marokko da vi inngikk avtalen. Det er befrakteren som disponerer «Rosita» i leietiden, og vi var ikke klar over at skipet ble dirigert til Vest-Sahara", sier rederiets administrerende direktør Øystein Beisland til DN.

Selskapet skal ifølge DN nå innarbeide en bestemmelse i fraktkontraktene som hindrer framtidige anløp av rederiets skip i Vest-Sahara.

Støttekomiteen for Vest-Sahara roser selskapet for å ta affære.

Se mer i DN.
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021