Rederiet Ugland sier nei til alle framtidige Vest-Sahara-anløp
Article image
Et fartøy fra Ugland frakter nå fosfat fra okkuperte Vest-Sahara. Til DN i dag garanterer rederiet at det aldri kommer til å skje igjen.
Publisert 14. april 2015


Dagens Næringsliv avslører i dag at det norskflaggete fartøyet Rosita ligger til havn i okkuperte Vest-Sahara. Fotoet ovenfor viser det norske fartøyet like utenfor kysten.

Rederiet kaller anløpet en "beklagelig glipp" og lover at det aldri skal skje igjen. De sier skipet for øyeblikket er leid ut til et annet selskap. rosita_14.04.2015_350.jpg

"Skipet var ledig i Marokko da vi inngikk avtalen. Det er befrakteren som disponerer «Rosita» i leietiden, og vi var ikke klar over at skipet ble dirigert til Vest-Sahara", sier rederiets administrerende direktør Øystein Beisland til DN.

Selskapet skal ifølge DN nå innarbeide en bestemmelse i fraktkontraktene som hindrer framtidige anløp av rederiets skip i Vest-Sahara.

Støttekomiteen for Vest-Sahara roser selskapet for å ta affære.

Se mer i DN.
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022