Senterungdommen vitne til politivold i Vest-Sahara
Article image
Tre nordmenn endte opp midt i en markering for selvbestemmelse i Vest-Saharas hovedstad El Aaiun.
Publisert 11. april 2015


Fra venstre: Live Skow Hofgaard, Cecilie Enger Mehl, Emilie Enger Mehl.

Nestleder i Senterungdommen, Emilie Enger Mehl, endte opp midt i en markering i El Aaiun i april 2015.

- Vi sto på en åpen plass og fikk beskjed av politiet om å forlate stedet fordi det skulle være en demonstrasjon. De hadde spanet på oss i to dager og ville antagelig ikke at vi skulle dokumentere hendelsen. Vi trakk oss unna til en gate ved siden av, men etter hvert begynte demonstranter og politi å komme nedover denne gaten også, sier Mehl til Østlandets Blad.

- Politiet kastet stein på ubevæpnede sivile, som ikke gjorde annet enn å rope slagord for landet sitt og vise frem sitt eget flagg. Det var sterkt å være vitne til så grov politivold mot uskyldige mennesker, sier hun.

- Problemet med denne konflikten er at det er så utrolig lite informasjon som kommer ut. De fleste i Norge har ikke engang hørt om Vest-Sahara. Vi kunne ikke gå fra kafeen fordi politiet visste vi hadde bilder og video. I stedet måtte vi skjule oss og prøve å sende ut så mye som mulig derfra, uttalte hun til Glåmdalen.

Se også om saken i VGTV:


Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022