Rogaland Arbeiderparti krever norsk anerkjennelse av Vest-Sahara
Article image

Vedtatt på årsmøtet til Rogaland Ap, 8-9.mars 2014.

Publisert 27. desember 2014

Rogaland Arbeiderparti vedtok en lang internasjonal uttalelse på sitt landsmøte, 8-9. mars 2014. Uttalelsen slår fast at: 

"Vest-Sahara er Afrikas siste koloni. Siden 1975 har det ikke-selvstyrte området vært under marokkansk okkupasjon. Mer enn 100 resolusjoner i FNs generalforsamling, og den internasjonale domstolen i Haag sin rådgivende uttalelse, bekrefter saharawienes rett til selvbestemmelse. Rogaland Arbeiderparti vil anerkjenne Vest-Sahara som uavhengig stat".

Nyheter

FN-organ ber om umiddelbar løslatelse av saharawiske fanger

Marokko må umiddelbar løslate en gruppe saharawiske menneskeretighetsforkjempere fra fengsel, krever FNs arbeidsgruppe for vilkårlig fengsling. 

27. november 2023

Norsk lakseeventyr på afrikaneres bekostning?

Det er en reell risiko for at oppdrettslaksen som vi kjøper i butikken i Norge bidrar til å undergrave matsikkerheten på det afrikanske kontinentet. Støttekomiteen med ny rapport - om norske matbutikkers forventninger til oppdrettsnæringen

27. oktober 2023

Støttekomiteen for Vest-Sahara fyller 30 år

Les historien om hvordan foreningen utviklet seg fra et møte på et gutterom i Gamlebyen i Oslo til det den er i dag - en organisasjon med tverrpolitisk støtte i Norge og med betydelige internasjonale gjennomslag. 

16. oktober 2023

Bergenskontrollert skip fraktet konfliktmøller

Et norsk-kontrollert skip losser nå av kinesiske vindmøller på Kanariøyene. Grieg Maritime sier at rutinene deres ikke fanget opp at møllene skulle installeres i okkuperte Vest-Sahara og at de nå gjennomgår rutinene.

13. oktober 2023