Demonstrerte mot SeaBird i Oslo
Article image
Det norske seismikkselskapet SeaBird som jobber for marokkanske myndigheter i de okkuperte områdene fikk i går besøk av saharawiske og norske demonstranter.
Publisert 19. desember 2014


Seismikkselskapet SeaBird arbeider for det sveitisiske selskapet Glencore og marokkanske myndigheter utenfor kysten av okkuperte Vest-Sahara.

Oppdraget er i strid med folkeretten, ifølge FNs tidligere rettssjef, som har vurdert lovligheten på oppdrag fra FN Sikkerhetsråd. Et tjuetalls demonstranter samlet seg foran kontorene til SeaBird i Oslo 18. desember.

"SeaBirds operasjoner undergraver fredprosessen i Vest-Sahara", uttalte Tord Hustveit, leder av Unge Venstre, på markeringen (foto nederst).

Les mer om SeaBirds grovt uetiske operasjon i Dagbladet.

seabird2_509.jpg

seabird4_509.jpg

seabird1_300.jpg
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021