Demonstrerte mot SeaBird i Oslo
Article image
Det norske seismikkselskapet SeaBird som jobber for marokkanske myndigheter i de okkuperte områdene fikk i går besøk av saharawiske og norske demonstranter.
Publisert 19. desember 2014


Seismikkselskapet SeaBird arbeider for det sveitisiske selskapet Glencore og marokkanske myndigheter utenfor kysten av okkuperte Vest-Sahara.

Oppdraget er i strid med folkeretten, ifølge FNs tidligere rettssjef, som har vurdert lovligheten på oppdrag fra FN Sikkerhetsråd. Et tjuetalls demonstranter samlet seg foran kontorene til SeaBird i Oslo 18. desember.

"SeaBirds operasjoner undergraver fredprosessen i Vest-Sahara", uttalte Tord Hustveit, leder av Unge Venstre, på markeringen (foto nederst).

Les mer om SeaBirds grovt uetiske operasjon i Dagbladet.

seabird2_509.jpg

seabird4_509.jpg

seabird1_300.jpg
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022