Rogaland AP støtter menneskerettighetsmandat for MINURSO
Følgende uttalelse ble vedtatt av Rogaland Arbeiderparti på deres årsmøte i 2013.
Publisert 22. februar 2014


Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden Spania forlot landområdet for over 30 år siden. Mens halvparten av saharawiene, lokalbefolkningen i Vest Sahara, bor i flyktningleirer i Algerie, lever resten av befolkningen under et undertrykkende regime i de okkuperte områdene. Situasjonen har forverret seg de siste årene. Journalister har ikke adgang til området og saharawienes menneskerettighetsvern er fraværende. Rogaland Arbeiderparti mener at Norge må trappe opp sin støtte til FNs meklingsinnsats mellom partene, med tanke på å oppnå en god varig løsning på Vest-Saharas status. Samtidig må Norge ta initiativ ovenfor FNs sikkerhetsråd for å gi MINURSO mandat til å overvåke menneskerettighetsbrudd i de okkuperte områdene.
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022