Rogaland AP støtter menneskerettighetsmandat for MINURSO
Følgende uttalelse ble vedtatt av Rogaland Arbeiderparti på deres årsmøte i 2013.
Publisert 22. februar 2014


Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden Spania forlot landområdet for over 30 år siden. Mens halvparten av saharawiene, lokalbefolkningen i Vest Sahara, bor i flyktningleirer i Algerie, lever resten av befolkningen under et undertrykkende regime i de okkuperte områdene. Situasjonen har forverret seg de siste årene. Journalister har ikke adgang til området og saharawienes menneskerettighetsvern er fraværende. Rogaland Arbeiderparti mener at Norge må trappe opp sin støtte til FNs meklingsinnsats mellom partene, med tanke på å oppnå en god varig løsning på Vest-Saharas status. Samtidig må Norge ta initiativ ovenfor FNs sikkerhetsråd for å gi MINURSO mandat til å overvåke menneskerettighetsbrudd i de okkuperte områdene.
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021