AP Sogn og Fjordane med uttalelse om Vest-Sahara
AP Sogn og Fjordane vedtok på sitt årsmøte i 2013 at de ønsker at Norge skal anerkjenne Vest-Sahara som en egen stat. Se hele uttalelsen under.
Publisert 22. februar 2014


Arbeiderpartiet i Sogn og Fjordane krever at Norge anerkjenner Vest-Sahara som selvstendig stat. Årsmøtet mener at det er på tide å ta et standpunkt og si ja til å anerkjenne Vest-Sahara som selvstendig stat.

Vest-Sahara er Afrikas siste koloni. Siden 1975 har det ikke-selvstyrte området vært under marokkansk okkupasjon. Den internasjonale domstolen i Haag sin rådgivende uttalelse om mer enn 10 resolusjoner i FNs generalforsamling og sikkerhetsråd bekrefter deres rett til selvbestemmelse.

Den saharawiske befolkningen er delt i to: den ene lever under brutal okkupasjon i Vest-Sahara, den andre har tilbrakt de siste fire tiår i flyktningleiere i den algeriske ørken. Årsmøtet mener at dette er en uholdbar situasjon.

Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021