AP Sogn og Fjordane med uttalelse om Vest-Sahara
AP Sogn og Fjordane vedtok på sitt årsmøte i 2013 at de ønsker at Norge skal anerkjenne Vest-Sahara som en egen stat. Se hele uttalelsen under.
Publisert 22. februar 2014


Arbeiderpartiet i Sogn og Fjordane krever at Norge anerkjenner Vest-Sahara som selvstendig stat. Årsmøtet mener at det er på tide å ta et standpunkt og si ja til å anerkjenne Vest-Sahara som selvstendig stat.

Vest-Sahara er Afrikas siste koloni. Siden 1975 har det ikke-selvstyrte området vært under marokkansk okkupasjon. Den internasjonale domstolen i Haag sin rådgivende uttalelse om mer enn 10 resolusjoner i FNs generalforsamling og sikkerhetsråd bekrefter deres rett til selvbestemmelse.

Den saharawiske befolkningen er delt i to: den ene lever under brutal okkupasjon i Vest-Sahara, den andre har tilbrakt de siste fire tiår i flyktningleiere i den algeriske ørken. Årsmøtet mener at dette er en uholdbar situasjon.

Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022