"Sahara Gandhi" mottok prestsjetung menneskerettighetspris
Article image
Den saharawiske ikkevoldsforkjemperen Aminatou Haidar, også kalt Sahara Gandhi, har i dag mottatt Bremens solidaritetspris for 2013.
Publisert 01. november 2013


Over: Støttekomiteen for Vest-Sahara representert ved styremedlem Asria Mohamed (t.v.) møtte Aminatou Haidar (t.h.) i Berlin i dag etter prisutdelingen

- Aminatou Haidar har ofte modig forsvart saharawiernes rettigheter med fredelige metoder. Hun kjemper fremdeles for å finne en rettferdig løsning på Vest-Sahara-spørsmålet med de samme metodene, sa komiteen i begrunnelsen for tildelingen.

Aminatou Haidar er leder for Paraplyorganisasjonen for Saharawiske Menneskerettsforkjempere (CODESA). Hun er kjent for å være en sterk forkjemper for ikkevold. Hun har tidligere fått flere priser for arbeidet sitt, blant annet Robert F. Kennedys menneskerettighetspris i 2008 og Civil Courage Prize i 2009.

Bremens solidaritetspris har siden 1988 blitt utdelt annethvert år til mennesker som kjemper for frihet, demokrati og menneskerettigheter og mot kolonialisme og rasisme. Nelson Mandela og Aung San Suu Kyi er blant tidligere prisvinnere.
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021