"Sahara Gandhi" mottok prestsjetung menneskerettighetspris
Article image
Den saharawiske ikkevoldsforkjemperen Aminatou Haidar, også kalt Sahara Gandhi, har i dag mottatt Bremens solidaritetspris for 2013.
Publisert 01. november 2013


Over: Støttekomiteen for Vest-Sahara representert ved styremedlem Asria Mohamed (t.v.) møtte Aminatou Haidar (t.h.) i Berlin i dag etter prisutdelingen

- Aminatou Haidar har ofte modig forsvart saharawiernes rettigheter med fredelige metoder. Hun kjemper fremdeles for å finne en rettferdig løsning på Vest-Sahara-spørsmålet med de samme metodene, sa komiteen i begrunnelsen for tildelingen.

Aminatou Haidar er leder for Paraplyorganisasjonen for Saharawiske Menneskerettsforkjempere (CODESA). Hun er kjent for å være en sterk forkjemper for ikkevold. Hun har tidligere fått flere priser for arbeidet sitt, blant annet Robert F. Kennedys menneskerettighetspris i 2008 og Civil Courage Prize i 2009.

Bremens solidaritetspris har siden 1988 blitt utdelt annethvert år til mennesker som kjemper for frihet, demokrati og menneskerettigheter og mot kolonialisme og rasisme. Nelson Mandela og Aung San Suu Kyi er blant tidligere prisvinnere.
Nyheter

Vest-Saharas største musiker kommer til Norge

Sett av datoene. Aziza Brahim skal spille i Oslo, Tromsø og Førde! 

02. juli 2024

Slutt på norske oljetransporter til okkuperte Vest-Sahara

Norskflaggete fartøy har stoppet å transportere olje til det okkuperte territoriet. Men det kommer med en bismak. 

29. mai 2024

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024