"Sahara Gandhi" mottok prestsjetung menneskerettighetspris
Article image
Den saharawiske ikkevoldsforkjemperen Aminatou Haidar, også kalt Sahara Gandhi, har i dag mottatt Bremens solidaritetspris for 2013.
Publisert 01. november 2013


Over: Støttekomiteen for Vest-Sahara representert ved styremedlem Asria Mohamed (t.v.) møtte Aminatou Haidar (t.h.) i Berlin i dag etter prisutdelingen

- Aminatou Haidar har ofte modig forsvart saharawiernes rettigheter med fredelige metoder. Hun kjemper fremdeles for å finne en rettferdig løsning på Vest-Sahara-spørsmålet med de samme metodene, sa komiteen i begrunnelsen for tildelingen.

Aminatou Haidar er leder for Paraplyorganisasjonen for Saharawiske Menneskerettsforkjempere (CODESA). Hun er kjent for å være en sterk forkjemper for ikkevold. Hun har tidligere fått flere priser for arbeidet sitt, blant annet Robert F. Kennedys menneskerettighetspris i 2008 og Civil Courage Prize i 2009.

Bremens solidaritetspris har siden 1988 blitt utdelt annethvert år til mennesker som kjemper for frihet, demokrati og menneskerettigheter og mot kolonialisme og rasisme. Nelson Mandela og Aung San Suu Kyi er blant tidligere prisvinnere.
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022