Demonstrasjoner og nye overgrep i Vest-Sahara

Saharawier har markert at det er tre år siden protestleiren i Vest-Sahara ble bygget. Demonstrasjonene er påfulgt av overgrep fra politiet.
 

Publisert 12. oktober 2013

10. oktober på ettermiddagen markerte saharawier i El Aaiun, Vest-Sahara, at det er tre år siden at protesleiren Gdeim Izik ble reist. Politiet skal ha grepet raskt inn for å stanse demonstrasjonen.

Disse videoene skal være fra 10. oktober. 

Den første viser en 14 år gammel gutt, etter at han ble banket opp av politiet.
 

 

Nyheter

FN-organ ber om umiddelbar løslatelse av saharawiske fanger

Marokko må umiddelbar løslate en gruppe saharawiske menneskeretighetsforkjempere fra fengsel, krever FNs arbeidsgruppe for vilkårlig fengsling. 

27. november 2023

Norsk lakseeventyr på afrikaneres bekostning?

Det er en reell risiko for at oppdrettslaksen som vi kjøper i butikken i Norge bidrar til å undergrave matsikkerheten på det afrikanske kontinentet. Støttekomiteen med ny rapport - om norske matbutikkers forventninger til oppdrettsnæringen

27. oktober 2023

Støttekomiteen for Vest-Sahara fyller 30 år

Les historien om hvordan foreningen utviklet seg fra et møte på et gutterom i Gamlebyen i Oslo til det den er i dag - en organisasjon med tverrpolitisk støtte i Norge og med betydelige internasjonale gjennomslag. 

16. oktober 2023

Bergenskontrollert skip fraktet konfliktmøller

Et norsk-kontrollert skip losser nå av kinesiske vindmøller på Kanariøyene. Grieg Maritime sier at rutinene deres ikke fanget opp at møllene skulle installeres i okkuperte Vest-Sahara og at de nå gjennomgår rutinene.

13. oktober 2023