Arbeidsløse saharawier banket opp
Article image

13. september ble en gruppe arbeidsløse saharawiske ungdommer røft behandlet av politiet idet de demonstrerte. Blant de skadde var Fatimatu Labouhi (bildet).

Publisert 26. september 2013
tn_photo.jpg

De arbeidsløse saharawierne demonstrerte i Mekka-gata i Layoune i det okkuperte Vest-Sahara. Flere ble skadd da marokkanske sikkerhetsstyrker grep inn, blant annet Fatimatu Labouhi, som fikk brukket to ribbein og skadd et kne. 

"De marokkanske styrkene banket henne opp brutalt"; skriver Fatimatus bror Mahayub Labaihat til Støttekomiteen for Vest-Sahara. 

På videoen nedenfor (på arabisk) forteller Fatimatu om demonstrasjonen, hvor de fleste som deltok var arbeidsledige kvinner, om hvordan hun ble banket opp, og at hun vil fortsette kampen for å få arbeid. 
 

Nyheter

FN-organ ber om umiddelbar løslatelse av saharawiske fanger

Marokko må umiddelbar løslate en gruppe saharawiske menneskeretighetsforkjempere fra fengsel, krever FNs arbeidsgruppe for vilkårlig fengsling. 

27. november 2023

Norsk lakseeventyr på afrikaneres bekostning?

Det er en reell risiko for at oppdrettslaksen som vi kjøper i butikken i Norge bidrar til å undergrave matsikkerheten på det afrikanske kontinentet. Støttekomiteen med ny rapport - om norske matbutikkers forventninger til oppdrettsnæringen

27. oktober 2023

Støttekomiteen for Vest-Sahara fyller 30 år

Les historien om hvordan foreningen utviklet seg fra et møte på et gutterom i Gamlebyen i Oslo til det den er i dag - en organisasjon med tverrpolitisk støtte i Norge og med betydelige internasjonale gjennomslag. 

16. oktober 2023

Bergenskontrollert skip fraktet konfliktmøller

Et norsk-kontrollert skip losser nå av kinesiske vindmøller på Kanariøyene. Grieg Maritime sier at rutinene deres ikke fanget opp at møllene skulle installeres i okkuperte Vest-Sahara og at de nå gjennomgår rutinene.

13. oktober 2023