Arbeidsløse saharawier banket opp
Article image

13. september ble en gruppe arbeidsløse saharawiske ungdommer røft behandlet av politiet idet de demonstrerte. Blant de skadde var Fatimatu Labouhi (bildet).

Publisert 26. september 2013
tn_photo.jpg

De arbeidsløse saharawierne demonstrerte i Mekka-gata i Layoune i det okkuperte Vest-Sahara. Flere ble skadd da marokkanske sikkerhetsstyrker grep inn, blant annet Fatimatu Labouhi, som fikk brukket to ribbein og skadd et kne. 

"De marokkanske styrkene banket henne opp brutalt"; skriver Fatimatus bror Mahayub Labaihat til Støttekomiteen for Vest-Sahara. 

På videoen nedenfor (på arabisk) forteller Fatimatu om demonstrasjonen, hvor de fleste som deltok var arbeidsledige kvinner, om hvordan hun ble banket opp, og at hun vil fortsette kampen for å få arbeid. 
 

Nyheter

Green Reefers fra Haugesund hjelper russerne med å plyndre Vest-Sahara

Det norske rederiet Green Reefers leverte i forrige uke frossenfisk til Russland som er fanget i okkuperte Vest-Sahara i strid med folkeretten.

16. oktober 2024

Saharawiene vant over EU i EU-domstolen

En gigantisk seier for det saharawiske folk. Nå er det kroken på døren for EUs folkerettsstridige fiskeri- og handelsavtaler i okkuperte Vest-Sahara.

07. oktober 2024

Oversvømmelse i de saharawiske flyktningleirene

Minst 520 familier skal ha blitt evakuert i leiren Dakhla denne uken etter kraftige regnskyll.

24. september 2024

Norsk-eid skip fraktet gass til okkuperte Vest-Sahara

Norskeide 'Caroline Theresa' anløp to havner i de okkuperte områdene den siste uken. 

04. september 2024