Arbeidsløse saharawier banket opp
Article image

13. september ble en gruppe arbeidsløse saharawiske ungdommer røft behandlet av politiet idet de demonstrerte. Blant de skadde var Fatimatu Labouhi (bildet).

Publisert 26. september 2013
tn_photo.jpg

De arbeidsløse saharawierne demonstrerte i Mekka-gata i Layoune i det okkuperte Vest-Sahara. Flere ble skadd da marokkanske sikkerhetsstyrker grep inn, blant annet Fatimatu Labouhi, som fikk brukket to ribbein og skadd et kne. 

"De marokkanske styrkene banket henne opp brutalt"; skriver Fatimatus bror Mahayub Labaihat til Støttekomiteen for Vest-Sahara. 

På videoen nedenfor (på arabisk) forteller Fatimatu om demonstrasjonen, hvor de fleste som deltok var arbeidsledige kvinner, om hvordan hun ble banket opp, og at hun vil fortsette kampen for å få arbeid. 
 

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024