Arbeidsløse saharawier banket opp
Article image

13. september ble en gruppe arbeidsløse saharawiske ungdommer røft behandlet av politiet idet de demonstrerte. Blant de skadde var Fatimatu Labouhi (bildet).

Publisert 26. september 2013
tn_photo.jpg

De arbeidsløse saharawierne demonstrerte i Mekka-gata i Layoune i det okkuperte Vest-Sahara. Flere ble skadd da marokkanske sikkerhetsstyrker grep inn, blant annet Fatimatu Labouhi, som fikk brukket to ribbein og skadd et kne. 

"De marokkanske styrkene banket henne opp brutalt"; skriver Fatimatus bror Mahayub Labaihat til Støttekomiteen for Vest-Sahara. 

På videoen nedenfor (på arabisk) forteller Fatimatu om demonstrasjonen, hvor de fleste som deltok var arbeidsledige kvinner, om hvordan hun ble banket opp, og at hun vil fortsette kampen for å få arbeid. 
 

Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022