Arbeidsløse saharawiere banket opp
Article image
13. september ble en gruppe arbeidsløse saharawiske ungdommer røft behandlet av politiet idet de demonstrerte. Blant de skadde var Fatimatu Labouhi (bildet).
Publisert 26. september 2013


tn_photo.jpg
De arbeidsløse saharawierne demonstrerte i Mekka-gata i Layoune i det okkuperte Vest-Sahara. Flere ble skadd da marokkanske sikkerhetsstyrker grep inn, blant annet Fatimatu Labouhi, som fikk brukket to ribbein og skadd et kne.

"De marokkanske styrkene banket henne opp brutalt"; skriver Fatimatus bror Mahayub Labaihat til Støttekomiteen for Vest-Sahara.

På videoen nedenfor (arabisk) forteller Fatimatu om demonstrasjonen, hvor de fleste som deltok var arbeidsledige kvinner, om hvordan hun ble banket opp, og at hun vil fortsette kampen for å få arbeid.Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021