Utdanning for fred
Article image
Fem håpefulle saharawiske ungdommer fra flyktningeleirene ble onsdag 14. august utvalgt til å gå to år på en av verdens 13 United World College (UWC) internasjonale videregående skoler.
Publisert 23. august 2013


De utvalgte saharawiske kandidatene vil gå på internatskole med andre elever fra over 80 forskjellige land og områder. Denne erfaringen vil både styrke elevenes akademiske potensial, gi dem en unik mulighet til å dele sin historie og lære om verden utenfor fra sine medelever, og gi dem verdifull erfaring i konfliktløsning og kulturforståelse.

f39duwctestklasserom.jpg Utvelgelsen gjøres av Nasjonalkomiteen for UWC i Vest-Sahara (UWC Vest-Sahara). Dette er den sjette gangen siden komiteen ble opprettet i 2002 at nasjonalkomiteen reiser til de saharawiske flyktningleirene for å finne potensielle kandidater. Årets komité bestod av én norsk og tre saharawiske tidligere UWC-elever. De nye elevene blir utvalgt på grunnlag av akademiske resultater, uten hensyn til finansiell eller sosial bakgrunn. Søkerne med de beste søknadene, karakterene fra videregående og resultatene på en prøve som organiseres av nasjonalkomiteen, kommer videre til et intervju hvor deres kunnskaper, nasjonale identitetsfølelse, ambisjoner, toleransenivå og evne til å reflektere blir vurdert.

Du finner mer informasjon om UWC-bevegelsen på deres nettside.

UWC Vest-Sahara har sin egen facebook-side hvor du kan se flere bilder fra årets utvelgelsesprosess.
Nyheter

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024

Oljefondet svartelister israelsk selskap i okkuperte Vest-Sahara

Oljefondet offentliggjorde i går at de har kastet ut israelske Delek Group fra sine porteføljer på grunn av oljeleting i okkuperte Vest-Sahara.

19. desember 2023