Utdanning for fred
Article image
Fem håpefulle saharawiske ungdommer fra flyktningeleirene ble onsdag 14. august utvalgt til å gå to år på en av verdens 13 United World College (UWC) internasjonale videregående skoler.
Publisert 23. august 2013


De utvalgte saharawiske kandidatene vil gå på internatskole med andre elever fra over 80 forskjellige land og områder. Denne erfaringen vil både styrke elevenes akademiske potensial, gi dem en unik mulighet til å dele sin historie og lære om verden utenfor fra sine medelever, og gi dem verdifull erfaring i konfliktløsning og kulturforståelse.

f39duwctestklasserom.jpg Utvelgelsen gjøres av Nasjonalkomiteen for UWC i Vest-Sahara (UWC Vest-Sahara). Dette er den sjette gangen siden komiteen ble opprettet i 2002 at nasjonalkomiteen reiser til de saharawiske flyktningleirene for å finne potensielle kandidater. Årets komité bestod av én norsk og tre saharawiske tidligere UWC-elever. De nye elevene blir utvalgt på grunnlag av akademiske resultater, uten hensyn til finansiell eller sosial bakgrunn. Søkerne med de beste søknadene, karakterene fra videregående og resultatene på en prøve som organiseres av nasjonalkomiteen, kommer videre til et intervju hvor deres kunnskaper, nasjonale identitetsfølelse, ambisjoner, toleransenivå og evne til å reflektere blir vurdert.

Du finner mer informasjon om UWC-bevegelsen på deres nettside.

UWC Vest-Sahara har sin egen facebook-side hvor du kan se flere bilder fra årets utvelgelsesprosess.
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021