Utdanning for fred
Article image
Fem håpefulle saharawiske ungdommer fra flyktningeleirene ble onsdag 14. august utvalgt til å gå to år på en av verdens 13 United World College (UWC) internasjonale videregående skoler.
Publisert 23. august 2013


De utvalgte saharawiske kandidatene vil gå på internatskole med andre elever fra over 80 forskjellige land og områder. Denne erfaringen vil både styrke elevenes akademiske potensial, gi dem en unik mulighet til å dele sin historie og lære om verden utenfor fra sine medelever, og gi dem verdifull erfaring i konfliktløsning og kulturforståelse.

f39duwctestklasserom.jpg Utvelgelsen gjøres av Nasjonalkomiteen for UWC i Vest-Sahara (UWC Vest-Sahara). Dette er den sjette gangen siden komiteen ble opprettet i 2002 at nasjonalkomiteen reiser til de saharawiske flyktningleirene for å finne potensielle kandidater. Årets komité bestod av én norsk og tre saharawiske tidligere UWC-elever. De nye elevene blir utvalgt på grunnlag av akademiske resultater, uten hensyn til finansiell eller sosial bakgrunn. Søkerne med de beste søknadene, karakterene fra videregående og resultatene på en prøve som organiseres av nasjonalkomiteen, kommer videre til et intervju hvor deres kunnskaper, nasjonale identitetsfølelse, ambisjoner, toleransenivå og evne til å reflektere blir vurdert.

Du finner mer informasjon om UWC-bevegelsen på deres nettside.

UWC Vest-Sahara har sin egen facebook-side hvor du kan se flere bilder fra årets utvelgelsesprosess.
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022