Demonstrasjonsbølge i Vest-Sahara etter FN-kollapsen

Frankrike har lyktes i Sikkerhetsrådet ennå en gang å sette en stopper for menneskerettighetsobservasjon i Vest-Sahara. Etter Sikkerhetsrådsmøtet i forgårs har det vært demonstrasjoner i byene i de okkuerte områdene. Se videoserie fra siste døgnet.

Publisert 27. april 2013

Disse videoene er fra 26. april 2013 i El Aaiun, Vest-Sahara. Demonstrasjoner har også funnet sted i Smara og Boujdour.

Ban Ki-Moon, støttet av USA og Storbritannia, har de siste ukene kjempet for at FN-styrkene i Vest-Sahara skal få rapportere på overgrepene der. Marokko har fordømt forslaget, og fikk i går støtte av Frankrike i Sikkerhetsrådet for å hindre at det skulle skje. I flere av videoene ser man politimenn i sivil og uniform gå til angrep på fredelig demonstrerende saharawier.

 

Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022