USA skal ha foreslått menneskerettigheter i FN-mandatet
Det er amerikanerne som skriver utkastet til resolusjonen som skal diskuteres i Sikkerhetsrådet. Skal Frankrike få motarbeide menneskerettighetene igjen? Kom på demonstrasjon foran franske ambassaden i Oslo i dag!
Publisert 13. april 2013


En nyhetsmelding fra en amerikansk menneskerettighetsorganisasjon forteller at USA skal ha foreslått menneskerettighetsobservasjon som del av mandatet til FN-operasjonen i Vest-Sahara, MINURSO. Det er USA som skriver utkastet til resolusjonen som skal fremlegges for Sikkerhetsrådet 22. april i år.

Storbritannia har tidligere krevd dette ved en rekke Sikkerhetsrådsmøter. Norge har også tidligere krevd menneskerettigheter i operasjonen.

Det var Støttekomiteen for Vest-Saharas nære allierte i USA, Robert F Kennedy Center for Justice and Human Rights, som i går la ut informasjonen om det amerikanske forslaget - som er i tråd med Ban Ki-Moons appell i hans rapport til Sikkerhetsrådet tidligere denne uken.

Frankrike - Marokkos nære allierte - har i flere år på rad motsatt seg forslaget om menneskerettigheter i MINURSOs mandat.

I dag, 13. april kl. 14:00, er det demonstrasjon foran den franske ambassaden i Oslo. Møt opp!
Nyheter

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024

Oljefondet svartelister israelsk selskap i okkuperte Vest-Sahara

Oljefondet offentliggjorde i går at de har kastet ut israelske Delek Group fra sine porteføljer på grunn av oljeleting i okkuperte Vest-Sahara.

19. desember 2023