USA skal ha foreslått menneskerettigheter i FN-mandatet
Det er amerikanerne som skriver utkastet til resolusjonen som skal diskuteres i Sikkerhetsrådet. Skal Frankrike få motarbeide menneskerettighetene igjen? Kom på demonstrasjon foran franske ambassaden i Oslo i dag!
Publisert 13. april 2013


En nyhetsmelding fra en amerikansk menneskerettighetsorganisasjon forteller at USA skal ha foreslått menneskerettighetsobservasjon som del av mandatet til FN-operasjonen i Vest-Sahara, MINURSO. Det er USA som skriver utkastet til resolusjonen som skal fremlegges for Sikkerhetsrådet 22. april i år.

Storbritannia har tidligere krevd dette ved en rekke Sikkerhetsrådsmøter. Norge har også tidligere krevd menneskerettigheter i operasjonen.

Det var Støttekomiteen for Vest-Saharas nære allierte i USA, Robert F Kennedy Center for Justice and Human Rights, som i går la ut informasjonen om det amerikanske forslaget - som er i tråd med Ban Ki-Moons appell i hans rapport til Sikkerhetsrådet tidligere denne uken.

Frankrike - Marokkos nære allierte - har i flere år på rad motsatt seg forslaget om menneskerettigheter i MINURSOs mandat.

I dag, 13. april kl. 14:00, er det demonstrasjon foran den franske ambassaden i Oslo. Møt opp!
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021