USA skal ha foreslått menneskerettigheter i FN-mandatet
Det er amerikanerne som skriver utkastet til resolusjonen som skal diskuteres i Sikkerhetsrådet. Skal Frankrike få motarbeide menneskerettighetene igjen? Kom på demonstrasjon foran franske ambassaden i Oslo i dag!
Publisert 13. april 2013


En nyhetsmelding fra en amerikansk menneskerettighetsorganisasjon forteller at USA skal ha foreslått menneskerettighetsobservasjon som del av mandatet til FN-operasjonen i Vest-Sahara, MINURSO. Det er USA som skriver utkastet til resolusjonen som skal fremlegges for Sikkerhetsrådet 22. april i år.

Storbritannia har tidligere krevd dette ved en rekke Sikkerhetsrådsmøter. Norge har også tidligere krevd menneskerettigheter i operasjonen.

Det var Støttekomiteen for Vest-Saharas nære allierte i USA, Robert F Kennedy Center for Justice and Human Rights, som i går la ut informasjonen om det amerikanske forslaget - som er i tråd med Ban Ki-Moons appell i hans rapport til Sikkerhetsrådet tidligere denne uken.

Frankrike - Marokkos nære allierte - har i flere år på rad motsatt seg forslaget om menneskerettigheter i MINURSOs mandat.

I dag, 13. april kl. 14:00, er det demonstrasjon foran den franske ambassaden i Oslo. Møt opp!
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022