USA skal ha foreslått menneskerettigheter i FN-mandatet
Det er amerikanerne som skriver utkastet til resolusjonen som skal diskuteres i Sikkerhetsrådet. Skal Frankrike få motarbeide menneskerettighetene igjen? Kom på demonstrasjon foran franske ambassaden i Oslo i dag!
Publisert 13. april 2013


En nyhetsmelding fra en amerikansk menneskerettighetsorganisasjon forteller at USA skal ha foreslått menneskerettighetsobservasjon som del av mandatet til FN-operasjonen i Vest-Sahara, MINURSO. Det er USA som skriver utkastet til resolusjonen som skal fremlegges for Sikkerhetsrådet 22. april i år.

Storbritannia har tidligere krevd dette ved en rekke Sikkerhetsrådsmøter. Norge har også tidligere krevd menneskerettigheter i operasjonen.

Det var Støttekomiteen for Vest-Saharas nære allierte i USA, Robert F Kennedy Center for Justice and Human Rights, som i går la ut informasjonen om det amerikanske forslaget - som er i tråd med Ban Ki-Moons appell i hans rapport til Sikkerhetsrådet tidligere denne uken.

Frankrike - Marokkos nære allierte - har i flere år på rad motsatt seg forslaget om menneskerettigheter i MINURSOs mandat.

I dag, 13. april kl. 14:00, er det demonstrasjon foran den franske ambassaden i Oslo. Møt opp!
Nyheter

Vest-Saharas største musiker kommer til Norge

Sett av datoene. Aziza Brahim skal spille i Oslo, Tromsø og Førde! 

02. juli 2024

Slutt på norske oljetransporter til okkuperte Vest-Sahara

Norskflaggete fartøy har stoppet å transportere olje til det okkuperte territoriet. Men det kommer med en bismak. 

29. mai 2024

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024