Møtte familien til livstidsdømt
Article image
Unge Venstre, Changemaker og KrFU møtte i fjor sommer familien til Sidahmed Lemjayed som i morges ble dømt til livstid av en marokkansk militær domstol. Sidahmed leder en organisasjon som graver i utenlandsk utenlandsk næringsliv i de okkuperte områdene.
Publisert 17. februar 2013


Etter to års venting, fikk Sidahmed Lemjiyed saken sin prøvd for en marokkansk domstol.

Han og de 24 andre tiltalte skal ikke ha fått framsatt egne vitner. Ingen solide bevis ble presentert, unntatt erklæringer avgitt under tortur, i blinde, ved fingeravtrykk de ikke visste at de avsatte på dokumenter de ikke en gang hadde sett.

I fjor sommer fikk Sidahmeds familie i de okkuperte områdene norsk besøk. De besøkende var Andreas Sørås (KrFU), Ingrid Aas Borge (Changemaker) og Sunniva Skjeggestad (Unge Venstre).

Klikk på bildet for høyere oppløsning.

lemjiyed_509.jpg
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021