Møtte familien til livstidsdømt
Article image
Unge Venstre, Changemaker og KrFU møtte i fjor sommer familien til Sidahmed Lemjayed som i morges ble dømt til livstid av en marokkansk militær domstol. Sidahmed leder en organisasjon som graver i utenlandsk utenlandsk næringsliv i de okkuperte områdene.
Publisert 17. februar 2013


Etter to års venting, fikk Sidahmed Lemjiyed saken sin prøvd for en marokkansk domstol.

Han og de 24 andre tiltalte skal ikke ha fått framsatt egne vitner. Ingen solide bevis ble presentert, unntatt erklæringer avgitt under tortur, i blinde, ved fingeravtrykk de ikke visste at de avsatte på dokumenter de ikke en gang hadde sett.

I fjor sommer fikk Sidahmeds familie i de okkuperte områdene norsk besøk. De besøkende var Andreas Sørås (KrFU), Ingrid Aas Borge (Changemaker) og Sunniva Skjeggestad (Unge Venstre).

Klikk på bildet for høyere oppløsning.

lemjiyed_509.jpg
Nyheter

Ernæringskrise i de saharawiske flyktingleirene

Som følge av de økte matvareprisene brygger det opp til en ernæringskrise blant de saharawiske barn i Algerie.  

30. august 2022

Politiske fanger klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene

En gruppe saharawiske fanger har i dag klaget inn Marokko for brudd på menneskerettighetene - bistått av professor Mads Andenæs. 

Se også: Leserinnlegg, BT, 12.07.2022

01. juli 2022

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022