To år uten dom: mulig rettssaken blir i februar
Article image
I november 2010 ble menneskerettighetsaktivist Naama Asfari (med solbriller) fengslet. I over to år har han og 21 andre saharawier sittet fengslet uten dom. Nå kan de endelig få sin sak prøvd.
Publisert 02. januar 2013


1. februar 2013 vil den militære domstolen etter planen behandle saken med de 22 sivile saharawiene som sitter fengslet i et fengsel i Salé. To av saharawiene er fremtredende menneskerettighetsaktivister og nære bekjente av Støttekomiteen for Vest-Sahara.

Marokko har fått omfattende internasjonal kritikk, blant annet i FNs Menneskerettighetsråd i mai, for behandlingen av de saharawiske fangene.

Saharawiene forteller selv at de har blitt utsatt for tortur og dårlig behandling i fengselet.

Det er ikke første gangen at den militære domstolen har meldt at de skal prøve deres sak. Saken var opprinnelig berammet 12. januar 2012, og deretter 24. oktober 2012, begge gangene ble saken avlyst i siste liten.
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021