Rettssak mot saharawiske aktivister avlyst på ny
Article image
Snart har 22 saharawiske fanger vært i fengsel i to år, uten dom. Rettssaken som skulle funnet sted denne uken ble avlyst.
Publisert 27. oktober 2012


Mannen på bildet, Naama Asfari, er saharawisk menneskerettighetsaktivist. Han ble pågrepet i november 2010.

I snart to år har han ventet på en marokkansk militær domstol skal avgjøre hans skjebne. De 22 fangene som fortsatt venter på rettssak ble alle pågrepet idet marokkanske myndigheter stormet en protestleir i okkuperte Vest-Sahara i 2010.

Rettssaken var opprinnelig berammet til januar 2012, men ble utsatt til 24. oktober 2012.

23. oktober ble rettssaken imidlertid avlyst. Flere internasjonale observatører var ankommet Rabat for å delta i prosessen.

Tidligere i sommer ble en norsk gruppe ungdomspolitikere, kastet ut fra Tan Tan i Sør-Marokko fordi de ville besøke Naama Asfaris slektninger.
Nyheter

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021

Derfor er åpenhetsloven viktig

Stortinget har vedtatt en ny lov som forplikter selskapene å fortelle om sine menneskerettighetsvurderinger. Støttekomiteen for Vest-Sahara forventer mer åpenhet fra bedriftene som bryter menneskerettighetene i Vest-Sahara.

16. juni 2021

Følg norsk podkast om Vest-Sahara

I april 2021 lanserte vi en podkast om Afrikas siste koloni - på norsk. 

11. mai 2021