Gravlagt av politiet uten familiens tillatelse
Article image
Den 14 år gamle saharawiske gutten som ble drept av politiet denne uken, er blitt gravlagt av myndighetene uten at familien var tilstede eller tillot det.
Publisert 29. oktober 2010


Amnesty International krever full gjennomgang av hva som skjedde da politiet drepte en 14 år gammel gutt på vei til en fredelig protestleir i Vest-Sahara.

Politiet nekter saharawier tilgang til området, og nekter innførsel av mat, vann og bensin til området hvor de protesterende saharawiene oppholder seg.

28. oktober ble en gruppe på sju spanske journalister nektet innreise til Vest-Sahara for å dekke protestene. Journalistene var fra Efe, Cadena SER, TVE, TV3 og El Mundo. Den marokkanske journalistunionen har protestert overfor marokkanske myndigheter at deres innreise har blitt avslått.

protest_camp_27.10.10_509.jpg
Nyheter

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024

Oljefondet svartelister israelsk selskap i okkuperte Vest-Sahara

Oljefondet offentliggjorde i går at de har kastet ut israelske Delek Group fra sine porteføljer på grunn av oljeleting i okkuperte Vest-Sahara.

19. desember 2023