Marokkansk politi drepte 14-årig saharawi
Article image
En 14 år gammel gutt ble i går drept av marokkansk politi da bilen han satt i ble beskutt på vei til de nye protestleirene inne i de okkuperte områdene.
Publisert 25. oktober 2010


elgarhin_nayem_foidal_250.jpgEn rekke kilder bekrefter at en 14 år gammel gutt, Elgarhin Nayem Foidal, døde av skadene han ble pådratt i går kveld, da bilen han satt i ble beskutt av marokkansk politi.

Bilen han satt i var på vei til de nye saharawiske protestleirene som er etablert inne i de okkuperte områdene. Så mange som 10.000 saharawier kan ha slått seg ned i leirene, i protest mot den marokkanske undertrykkelsen og plyndringen av hjemlandet deres. Anslagene på leirens størrelse varierer mellom 5000 og 20.000 personer.

I går la saharawier ut på Youtube video av marokkansk politi som kastet steiner mot saharawier.

En annen saharawi skal være alvorlig skadd i samme hendelse, ifølge den saharawiske organisasjonen ASVDH. Blant 5 som skal være skadd og lagt inn på sykehus, er én broren til den omkomne.

Saken er omtalt i en rekke internasjonale medier i dag.
Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024