Surpriseparty for Fugro på UiO
Article image
Da Fugro Norway skulle markedsføre seg på karrieredagene UiO 28. september, ble de tatt imot med kake. I 2009 ble Fugro nektet å delta på karrieredagene på grunn av sitt engasjement i okkuperte Vest-Sahara. Siden den gang har de trukket seg ut av territoriet.
Publisert 02. oktober 2010


I 2009 drev det norske selskapet Fugro Geoteam seismiske undersøkelser for okkupasjonsmakten Marokko utenfor Vest-Sahara. Fugro Geoteam eies av Fugro Norway AS.

Marokkos oljeprogram utenfor Vest-Sahara er i strid med folkeretten, og Fugro har med sin støtte vært med å befeste den ulovlige okkupasjonen.

På grunn av selskapets manglende etiske profil, ble Fugro Norway AS i 2009 nektet å delta ved karrieredagene av rektoren på UiO like før arrangementet begynte.

Men siden den gang har selskapet trukket seg ut av Vest-Sahara. Og nå ble de tatt i mot med kake og Cliff Richards "Congratulations" på boomboxen av studenter tilknyttet SAIH.

Mens saharawienes rettigheter er brutt, og uopprettelig skade gjort overfor det saharawiske folk, sier Einar Foss i Fugro-Geoteam at selskapet er ferdig med saken.

– Man har rett til å feire hva man vil, vi har ikke noe problem med det. Men vi kommer ikke til å ta mer tak i det i det hele tatt. Vi anser historien som avsluttet. Spist er spist, sier han til Universitas i forbindelse med kake-stuntet.


fugro2_509.jpg

fugro3_300.jpg

fugro4_509.jpg

fugro5_509.jpg

fugro6_509.jpg
Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024