LO krever folkeavstemning i Vest-Sahara
Article image
En enstemmig LO-kongress krever folkeavstemning i Vest-Sahara og sterkere engasjement fra den norske regjeringen.

Les også: Lover internasjonal Vest-Sahara-oppfølging
Publisert 15. mai 09

En enstemmig LO-kongress krever folkeavstemning i Vest-Sahara og sterkere engasjement fra den norske regjeringen.

Les også: Lover internasjonal Vest-Sahara-oppfølging
Denne uttalelsen ble vedtatt på LOs 32. ordinære kongress i dag, 15. mai 2009.

"Situasjonen i Vest-Sahara er svært alvorlig. Menneskerettighetsaktivister blir fengslet og trakassert og det er omfattende brudd på organisasjons- og ytringsfriheten. FNs arbeid for å finne fram til en varig og rettferdig politisk løsning som er akseptabel for alle parter må intensiveres. Målet må være at befolkningen får realisert sin rett til selvbestemmelse gjennom en folkeavstemning, i tråd med folkeretten og FNs vedtak. LO ber regjeringen vurdere et forbud mot økonomisk samkvem med næringslivsinteressene i det okkuperte området og også øke det humanitære hjelpearbeidet for flyktningene i Algerie."

Les uttalelsen her.
Nyheter

FN ber Marokko løslate vilkårlig fengslede saharawier

FNs arbeidsgruppe for vilkårlig fengsling har i dag gjentatt at Marokko umiddelbart må løslate en gruppe saharawiske studenter som blir holdt fengslet.

21. sep. 20

Legg fram handelstallene med udemokratiske stater

Hvor stort volum råstoffer for norsk gjødselindustri eksporteres fra en statseid hviterussisk bedrift til Norge? Hvor mye kommer fra Marokko? Det vet man ikke. 

21. aug. 20

NÅ: Norsk frysefartøy bistår tyvfiskere i okkuperte Vest-Sahara

I 2019 stakk et fartøy fra det norske rederiet Green Reefers unna anholdelse av sørafrikanske myndigheter for å ha fraktet frossenfisk fra okkuperte Vest-Sahara. I morges forlot et søsterskip de okkuperte farvannene med en enda større last.  

17. aug. 20

Koronaviruset har ankommet flyktningleirene

Etter å ha holdt fortet i over fire måneder, har de isolerte saharawiske flyktningleirene i Algerie til slutt fått sine første bekreftede tilfeller av covid-19. 

24. juli 20