Koronaviruset har ankommet flyktningleirene

Etter å ha holdt fortet i over fire måneder, har de isolerte saharawiske flyktningleirene i Algerie til slutt fått sine første bekreftede tilfeller av covid-19. 

Publisert 24. juli 2020

Saharawiske myndigheter annonserte 23. juli at det har blitt bekreftet fire tilfeller av covid-19 i flyktningleirene i Algerie. Leirene er tilhold for rundt 200.000 flyktninger, som har bodd i eksil siden Marokko ulovlig okkuperte deres hjemsteder i 1975. 

Det saharawiske helsedepartementet offentliggjorde at et av de fire casene er kritisk, mens de tre andre har ingen eller få symptomer. Casene skal både være i den sentralt beligggende leiren Boujdour, i administrasjonssenteret Rabouni, samt i den svært avsidesliggende leiren Dakhla.  

“Vår sårbare situasjon gjør at vi nå må doble innsatsen framover”, skrev den saharawiske helseministeren på Twitter i går kveld

Med dette har den siste medlemsstaten i den Afrikanske Union blitt rammet av viruset. Viruset har hatt svært omfattende utbredelse i de okkuperte områdene siden månedsskiftet juni/juli. Ingen tilfeller er hittil rapportert i den delen av Vest-Sahara som ikke er under okkupasjon. Leirene var i lockdown på grunn av pandemien fra 18. mars til 29. mai. 

Følg siste nytt om koronasituasjonen i Vest-Sahara på våre nettsider her. 

 

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024