Følg norsk podkast om Vest-Sahara
6094ffbb15ee2_Youtubeformat

I april 2021 lanserte vi en podkast om Afrikas siste koloni - på norsk. 

Publisert 11. mai 2021

Følg vår podkast via Spotify og Apple!

– Dette er et tilbud både til nybegynnere som ønsker en myk introduksjon til konflikten, og til venner av Vest-Sahara som ønsker å gå mer i dybden. Vi håper podkasten vil gjøre at norske lyttere blir inspirert til å la seg engasjere i konflikten, sier Asria Mohamed, programleder av den nye podkasten 'Sandfast'. 

– Vi gleder oss til å introdusere lytterne til et spennende galleri av personer som arbeider med konflikten i Norge og internasjonalt, eller som på en eller annen måte har blitt personlig berørt av den, sier Asria.

Asria er født og oppvokst i flyktningleirene i Algerie, og har bodd i Norge i ti år.  

Podkasten vil fortelle hvordan det har seg at FN har kjørt seg fast i å finne en løsning på avkoloniseringskonflikten. Folkeavstemningen som det saharawiske folk er blitt lovet er fremdeles ikke avholdt. Vest-Saharas folk lever under en svært vanskelig humanitær situasjon, både flyktningene og de som bor i de okkuperte områdene. Stormaktsinteresser og næringsliv er med å forhindre at folkeretten respekteres. Alt dette skal podkasten ta opp i tiden som kommer. 

Ny episode vil publiseres tentativt hver søndag. De første seks episodene, publisert i april og mai, ligger allerede tilgjengelig via Spotify og Apple. Hver episode varer i rundt 23 minutter. Lydteknikk er ved Maria Bardal.

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024