NTB: Raftopris-vinner angrepet i Vest-Sahara
Article image

Layoune (NTB): Raftopris-vinneren Sidi Mohammed Daddach ble steinet og svimeslått i Vest-Sahara tirsdag. En norsk delegasjon havnet i tumulter etter at flere gater ble sperret av.

Publisert 19. juni 2008

NTBtekst, 
17.06.2008

Daddach, som ble tildelt Raftoprisen i 2002, var på vei for å besøke en annen menneskerettighetsaktivist, Brahim Sabbar, da han havnet i klammeri med sivilt politi, melder Bergens Tidende. Brahim Sabbar ble løslatt fra fengsel tirsdag morgen og oppholdt seg i huset til en venn i byen Layoune.

Det skal ha vært 15 sivile politimenn i området rundt huset da Daddach ankom. De var gjenkjennelige siden en av dem hadde et emblem som er typisk for lokale sikkerhetsfolk.

Da de fikk øye på Daddach, skal politifolkene ha ropt skjellsord, og forsøkt å ransake ham. Deretter ble han angrepet med stein og slått med køller, forteller Birgitta Ersland (19), som er med i en norsk delegasjon som besøker og lærer om Sahrawi-folket. Til sammen er det seks norske ungdommer i byen Layoune. (©NTB)

Nyheter

Ledig stilling!

Vil du jobbe med oss? Vi søker en informasjonsmedarbeider på 20-40%  

08. februar 2023

Marokko klaget inn for behandlingen av fengslede saharawiske studenter

Marokkanske myndigheters tortur og fengsling av 10 saharawiske studenter må etterforskes og fordømmes. Dette er kravet i en norskforfattet klage som i dag ble sendt inn til FNs spesialrapportører. 

14. desember 2022

Menneskerettigheter: Marokko opp til eksamen i FN

Norge er bekymret for menneskerettighetssituasjonen i Vest-Sahara, melder utenriksminister Huitfeldt. I morgen skal Marokko opp til eksamen i FNs Menneskerettighetsråd. 

07. november 2022

10 grunner til å delta på den mest autentiske filmfestivalen som finnes

Det finnes en filmfestival som er ulik alle de andre. Les Asria Talebs møte med et festivalpublikum i de saharawiske flyktningleirene i Algerie – og båndene hun skapte med en fremmed tilskuer.

23. oktober 2022