NTB: Raftopris-vinner angrepet i Vest-Sahara
Article image

Layoune (NTB): Raftopris-vinneren Sidi Mohammed Daddach ble steinet og svimeslått i Vest-Sahara tirsdag. En norsk delegasjon havnet i tumulter etter at flere gater ble sperret av.

Publisert 19. juni 2008

NTBtekst, 
17.06.2008

Daddach, som ble tildelt Raftoprisen i 2002, var på vei for å besøke en annen menneskerettighetsaktivist, Brahim Sabbar, da han havnet i klammeri med sivilt politi, melder Bergens Tidende. Brahim Sabbar ble løslatt fra fengsel tirsdag morgen og oppholdt seg i huset til en venn i byen Layoune.

Det skal ha vært 15 sivile politimenn i området rundt huset da Daddach ankom. De var gjenkjennelige siden en av dem hadde et emblem som er typisk for lokale sikkerhetsfolk.

Da de fikk øye på Daddach, skal politifolkene ha ropt skjellsord, og forsøkt å ransake ham. Deretter ble han angrepet med stein og slått med køller, forteller Birgitta Ersland (19), som er med i en norsk delegasjon som besøker og lærer om Sahrawi-folket. Til sammen er det seks norske ungdommer i byen Layoune. (©NTB)

Nyheter

Vennegruppe for Vest-Sahara etablert på Stortinget

En vennegruppe for Vest-Sahara bestående av representanter fra alle ni politiske partier ble i dag etablert på Stortinget.

01. juni 2022

Rapport: Oppdrettsnæringen må satse mer på bærekraft

Hva gjøres for at norsk lakseproduksjon ikke ødelegger for matsikkerheten i Vest-Afrika? Støttekomiteen for Vest-Sahara har utfordret Norges 40 største oppdrettsselskaper.

24. mai 2022

Saharawiske politiske fanger sultestreiker

Siden 1. april har to saharawiske politiske fanger sultestreiket i protest mot forferdelige fengselsforhold.

20. april 2022