NTB: Raftopris-vinner angrepet i Vest-Sahara
Article image
Layoune (NTB): Raftopris-vinneren Sidi Mohammed Daddach ble steinet og svimeslått i Vest-Sahara tirsdag. En norsk delegasjon havnet i tumulter etter at flere gater ble sperret av.
Publisert 19. juni 2008


NTBtekst,
17.06.2008

Daddach, som ble tildelt Raftoprisen i 2002, var på vei for å besøke en annen menneskerettighetsaktivist, Brahim Sabbar, da han havnet i klammeri med sivilt politi, melder Bergens Tidende. Brahim Sabbar ble løslatt fra fengsel tirsdag morgen og oppholdt seg i huset til en venn i byen Layoune.

Det skal ha vært 15 sivile politimenn i området rundt huset da Daddach ankom. De var gjenkjennelige siden en av dem hadde et emblem som er typisk for lokale sikkerhetsfolk.

Da de fikk øye på Daddach, skal politifolkene ha ropt skjellsord, og forsøkt å ransake ham. Deretter ble han angrepet med stein og slått med køller, forteller Birgitta Ersland (19), som er med i en norsk delegasjon som besøker og lærer om Sahrawi-folket. Til sammen er det seks norske ungdommer i byen Layoune. (©NTB)

Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021