Sjøvik og Støttekomiteen lander enighet
Article image
I går ble prosessen med klagen overfor OECDs kontaktpunkt avsluttet.
Publisert 03. juli 2013


Foto (f.v.): Bjarne Dæhli, styreleder i Støttekomiteen for Vest-Sahara, megler Lars Oftedahl Broch, tidligere Høyesterettsdommer og Økokrimsjef, samt Odd Kjell Sjøvik, styreleder i Sjøvik AS.

Se:
Pressemelding fra OECDs kontaktpunkt, 03.07.2013.
Felleserklæring signert av Sjøvik AS og Støttekomiteen for Vest-Sahara, 02.07.2013.
Uttalelse fra OECDs kontaktpunkt i Norge angående prosessen, 02.07.2013.

oecd_signering_02.07.2013_380.jpgAvtalen besto av to hovedmomenter: en felles oppfordring til norske myndigheter om at tilrådningen om norsk næringsliv i Vest-Sahara må gjøres tydeligere, samt tiltak Sjøvik skal gjøre for å legge sin drift opp mot OECDs retningslinjer for multinasjonale selskaper.

Enigheten ble landet etter ett års forhandlinger.

Les mer om OECDs kontaktpunkt på www.ansvarlignæringsliv.no
Nyheter

FN-organ ber om umiddelbar løslatelse av saharawiske fanger

Marokko må umiddelbar løslate en gruppe saharawiske menneskeretighetsforkjempere fra fengsel, krever FNs arbeidsgruppe for vilkårlig fengsling. 

27. november 2023

Norsk lakseeventyr på afrikaneres bekostning?

Det er en reell risiko for at oppdrettslaksen som vi kjøper i butikken i Norge bidrar til å undergrave matsikkerheten på det afrikanske kontinentet. Støttekomiteen med ny rapport - om norske matbutikkers forventninger til oppdrettsnæringen

27. oktober 2023

Støttekomiteen for Vest-Sahara fyller 30 år

Les historien om hvordan foreningen utviklet seg fra et møte på et gutterom i Gamlebyen i Oslo til det den er i dag - en organisasjon med tverrpolitisk støtte i Norge og med betydelige internasjonale gjennomslag. 

16. oktober 2023

Bergenskontrollert skip fraktet konfliktmøller

Et norsk-kontrollert skip losser nå av kinesiske vindmøller på Kanariøyene. Grieg Maritime sier at rutinene deres ikke fanget opp at møllene skulle installeres i okkuperte Vest-Sahara og at de nå gjennomgår rutinene.

13. oktober 2023