AUF krever norsk anerkjennelse av Vest-Sahara

"Vi må støtte Vest-Saharas kamp for frihet og anerkjenne Vest-Sahara som selvstendig stat. Kolonienes tid er ikke framtida", sa Eskil Pedersen på Arbeiderpartiets landsmøte i dag.
Publisert 18. april 2013


I en annen tale i dag, uttalte Arild Theimann fra Vestfold Arbeiderparti fylkeslagets sterke støtte til Vest-Sahara-saken.

"For et par generasjoner siden var Norge okkupert av Nazityskland. Vi husker og ærer heltene fra Rjukan, og alle som bidro til frigjøringen av Norge i 1945. De gav oss vår frihet tilbake. Norge var okkupert i fem lange år. Vi fant oss ikke i å bli okkupert den gangen. Og det kan vi ikke finne oss i, i dag heller.
Kjære venner! I nesten 40 år har Marokko okkupert Vest-Sahara, i nesten 40 år har Marokko frarøvet folket i Vest-Sahara deres frihet, i nesten 40 år har Marokko demonisert befolkningen i Vest-Sahara og i nesten 40 år har Marokko plyndret deres naturressurser!
Det har gått så langt, at Saharawene, befolkningen i Vest-Sahara, har mistet troen på verdenssamfunnet evne til å forsvare deres legitime rett til selvbestemmelse, uavhengighet og frihet", sa Theimann.

Se mer av innledningen til Theimann her.
Nyheter

Har MOWI og Salmar rent mel i posen?

To av Norges største oppdrettsselskaper enda ikke svart på spørsmål om bærekraft og opprinnelse av fiskefôret de bruker.

26. september 2023

Den ukjente dronekrigen

Siden november 2020 har det vært krigshandlinger mellom Marokko og Vest-Sahara. Det internasjonale samfunnet er stille. 

21. september 2023

Den demokratiske situasjonen i Vest-Sahara

Vest-Sahara regnes som et av de minst demokratisk fri landene i verden. Mens Norge scorer 100/100 i Freedom House sin evaluering av verdens land, får Vest-Sahara kun 4/100. 

11. september 2023

Ti ting du burde lese for å lære mer om Vest-Sahara

Vil du lære mer om Vest-Sahara? Vi har laget en guide med godt lesestoff om Afrikas siste koloni. 

05. september 2023