AUF krever norsk anerkjennelse av Vest-Sahara

"Vi må støtte Vest-Saharas kamp for frihet og anerkjenne Vest-Sahara som selvstendig stat. Kolonienes tid er ikke framtida", sa Eskil Pedersen på Arbeiderpartiets landsmøte i dag.
Publisert 18. april 2013


I en annen tale i dag, uttalte Arild Theimann fra Vestfold Arbeiderparti fylkeslagets sterke støtte til Vest-Sahara-saken.

"For et par generasjoner siden var Norge okkupert av Nazityskland. Vi husker og ærer heltene fra Rjukan, og alle som bidro til frigjøringen av Norge i 1945. De gav oss vår frihet tilbake. Norge var okkupert i fem lange år. Vi fant oss ikke i å bli okkupert den gangen. Og det kan vi ikke finne oss i, i dag heller.
Kjære venner! I nesten 40 år har Marokko okkupert Vest-Sahara, i nesten 40 år har Marokko frarøvet folket i Vest-Sahara deres frihet, i nesten 40 år har Marokko demonisert befolkningen i Vest-Sahara og i nesten 40 år har Marokko plyndret deres naturressurser!
Det har gått så langt, at Saharawene, befolkningen i Vest-Sahara, har mistet troen på verdenssamfunnet evne til å forsvare deres legitime rett til selvbestemmelse, uavhengighet og frihet", sa Theimann.

Se mer av innledningen til Theimann her.
Nyheter

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024

Oljefondet svartelister israelsk selskap i okkuperte Vest-Sahara

Oljefondet offentliggjorde i går at de har kastet ut israelske Delek Group fra sine porteføljer på grunn av oljeleting i okkuperte Vest-Sahara.

19. desember 2023