AUF krever norsk anerkjennelse av Vest-Sahara

"Vi må støtte Vest-Saharas kamp for frihet og anerkjenne Vest-Sahara som selvstendig stat. Kolonienes tid er ikke framtida", sa Eskil Pedersen på Arbeiderpartiets landsmøte i dag.
Publisert 18. april 2013


I en annen tale i dag, uttalte Arild Theimann fra Vestfold Arbeiderparti fylkeslagets sterke støtte til Vest-Sahara-saken.

"For et par generasjoner siden var Norge okkupert av Nazityskland. Vi husker og ærer heltene fra Rjukan, og alle som bidro til frigjøringen av Norge i 1945. De gav oss vår frihet tilbake. Norge var okkupert i fem lange år. Vi fant oss ikke i å bli okkupert den gangen. Og det kan vi ikke finne oss i, i dag heller.
Kjære venner! I nesten 40 år har Marokko okkupert Vest-Sahara, i nesten 40 år har Marokko frarøvet folket i Vest-Sahara deres frihet, i nesten 40 år har Marokko demonisert befolkningen i Vest-Sahara og i nesten 40 år har Marokko plyndret deres naturressurser!
Det har gått så langt, at Saharawene, befolkningen i Vest-Sahara, har mistet troen på verdenssamfunnet evne til å forsvare deres legitime rett til selvbestemmelse, uavhengighet og frihet", sa Theimann.

Se mer av innledningen til Theimann her.
Nyheter

EU-domstolen annullerer avtaler i Vest-Sahara

29. september slo EU-domstolen bena under EUs folkerettsstridige handels- og fiskeriavtaler med Marokko i det okkuperte Vest-Sahara.

12. oktober 2021

Bestill Vest-Sahara-foredrag!

Støttekomiteen for Vest-Sahara holder rundt 200 foredrag i året i Norge. Vil dere at vi skal komme innom?

01. oktober 2021

Kronikk: Intet nytt fra Vest-Sahara

Kronikk, VG, 4. juli 2021, av advokatfullmektig Tone Sørfonn Moe og professor Mads Andenæs.

09. juli 2021

FN-ekspert fordømmer overgrep mot saharawier

Marokko må slutte å gå til angrep på saharawiske menneskerettighetsaktivister og journalister, og la dem få arbeide uten å bli utsatt for gjengjeldelser, uttalte FNs spesialrapportør på menneskerettighetsforkjempere i dag. 

01. juli 2021