AUF krever norsk anerkjennelse av Vest-Sahara

"Vi må støtte Vest-Saharas kamp for frihet og anerkjenne Vest-Sahara som selvstendig stat. Kolonienes tid er ikke framtida", sa Eskil Pedersen på Arbeiderpartiets landsmøte i dag.
Publisert 18. april 2013


I en annen tale i dag, uttalte Arild Theimann fra Vestfold Arbeiderparti fylkeslagets sterke støtte til Vest-Sahara-saken.

"For et par generasjoner siden var Norge okkupert av Nazityskland. Vi husker og ærer heltene fra Rjukan, og alle som bidro til frigjøringen av Norge i 1945. De gav oss vår frihet tilbake. Norge var okkupert i fem lange år. Vi fant oss ikke i å bli okkupert den gangen. Og det kan vi ikke finne oss i, i dag heller.
Kjære venner! I nesten 40 år har Marokko okkupert Vest-Sahara, i nesten 40 år har Marokko frarøvet folket i Vest-Sahara deres frihet, i nesten 40 år har Marokko demonisert befolkningen i Vest-Sahara og i nesten 40 år har Marokko plyndret deres naturressurser!
Det har gått så langt, at Saharawene, befolkningen i Vest-Sahara, har mistet troen på verdenssamfunnet evne til å forsvare deres legitime rett til selvbestemmelse, uavhengighet og frihet", sa Theimann.

Se mer av innledningen til Theimann her.
Nyheter

Vest-Saharas største musiker kommer til Norge

Sett av datoene. Aziza Brahim skal spille i Oslo, Tromsø og Førde! 

02. juli 2024

Slutt på norske oljetransporter til okkuperte Vest-Sahara

Norskflaggete fartøy har stoppet å transportere olje til det okkuperte territoriet. Men det kommer med en bismak. 

29. mai 2024

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024