Her møter ungdomspartiene dokumentar-profilen

Aftenposten har disse dager en dokumentar på sine nettsider om en ung saharawisk flykting som lærer å kjøre bil. I fjor tok hun med norske ungdomspartiledere på kjøretur. 

Publisert 22. mars 2020


I de saharawiske flyktningleirene i Algerie forsøker unge Zaara å få seg jobb og førerkort. Hun er en av hovedpersonene i den fine dokumentarfilmen Hamada som nå ligger nå ute på Aftenposten.no. Dokumentaren har norsk koproduksjon.

I 2019 møtte Zaara et knippe norske ungdomspolitikere som var på besøk i flyktningleirene. Bildene nedenfor viser Zaara sammen med Bjørn-Kristian Svendsrud (formann, FpU), Torleik Svelle (leder, Senterungdommen), Hulda Holtvedt (nasjonal talsperson, Grønn Ungdom),  Louise Bårdsen (tidligere internasjonal leder, Unge Venstre), Karine Skoglund (tidligere sentralstyremedlem, KrFU).

Filmen hadde premiere i fjor, og skulle etter planen ha vært vist på Arabiske Filmdager i Oslo nå mars. Dette ble avlyst på grunn av korona-utbruddet. Arabiske Filmdager har annonsert at de prøver å finne et nytt tidspunkt for avholdelse av filmfestivalen. 

Filmen skulle også vises på Trondheim Kino denne uken

 

ungdomspolitikere2_510.jpg

 

ungdomspolitikere4_510.jpg

 

ungdomspolitikere3_510.jpg

Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024