Norske Multiclient benekter rolle i okkuperte Vest-Sahara
Article image
Selskapet unnlater å svare på brev, men sier til Dagbladet at det var en "glipp" at de står som avsender av en salgsannonse av seismiske data fra okkuperte Vest-Sahara.
Publisert 22. oktober 2018


Det norske selskapet Multiclient Geophysical og dets britiske morselskap GeoEx hadde i løpet av 2018 annonser på trykk i internasjonale oljemedier der de selger seismiske data.

GeoEx leide i 2017 og 2018 inn et russisk og et kinesisk statseid selskap for å drive oljeleting i territoriet, og søkte kunder for det produserte datamaterialet på sommeren 2018. I annonsene i internasjonale oljemedier framkom logoene til norske Multiclient og morelskapet. Se feks s. 47 her.

Western Sahara Resource Watch (WSRW) sendte 20. juli et brev til GeoEx og Multiclient. Brevet er ikke blitt besvart. Nye brev ble sendt 28. september og i dag, 22. oktober 2018, fortsatt uten svar.

WSRW skrev en lengre artikkel om GeoEx-engasjementet 25. juli.

Til Dagbladet 29. juli 2018 uttalte Multiclients administrerende direktør Tom Wolden at dets oppføring i de internasjonale annonsene var en "glipp".


Nyheter

FN-organ ber Marokko løslate Vest-Sahara-journalist

I en avgjørelse publisert 1. april 2024 ber FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling om at Marokko umiddelbart setter fri den unge saharawiske journalisten Khatri Dadda.

05. april 2024

Ungdomspartiene besøkte de saharawiske flyktningleirene

Ungdomspartiene besøkte denne uken de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

04. februar 2024

Marokko blir president i FNs Menneskerettighetsråd

I dag ble Marokko valgt til å lede FNs Menneskerettighetsråd. Det skaper kraftige reaksjoner. 

10. januar 2024

Marokko til valg som president av FNs Menneskerettighetsråd

“Tilliten til FN-systemet står på spill”, sier Støttekomiteen om denne ukens valg av nytt presidentskap i Menneskerettighetsrådet. Norske organisasjoner er kritiske til kandidaturet. 

08. januar 2024